Fie că este vorba despre piele sau păr, toate problemele ajung în final la dermatolog. În cadrul proiectului „Oamenii întreabă, experții răspund”, inițiat de Farmacia Familiei în colaborare cu partenerii săi, medicul dermatolog Irina Batîr, a răspuns întrebărilor date de pacienți online. Află care sunt cele trei tipuri de dermatită atopică și cum se tratează ea, conform vârstei.

„Multe întrebări au fost despre dermatita este o afecțiune cronic recidivantă, iar definitiv nu o vom trata poate niciodată. Dacă suntem într-o perioadă de acutizare, cu faze acute ale exemei, vom interveni cu tratament de fază acută: antialergice, unguent pe bază de cortizon local și tratament de întreținere, acestea însă sunt pentru perioade lungi de timp.

Dermatita atopică în evolutia ei are 3 etape când se poate manifesta. Aceasta se manifestă de la 3-4 luni și până la 3 ani, cu acutizări mai frecvente în perioada rece a anului: piele mai uscată, mai sensibilă și intolerantă la factorii termici. A doua perioadă vine deja în adolescență și se manifestă mai sever, inclusiv cu leziuni la buze și unghii. Plus dela perioada adultului, de la 20-25 de ani ți pe o perioadă mai lungă: apar leziuni la ceafă de exemplu, cu mâncărime și alte detalii tipice.

Dacă observăm anumite schimbări de acest tip la copilul dvs, adresați-vă imediat unui medic dermatolog sau la medicul pediatru. În dependență de  faza la care se află dermatita, medicul va recomanda și tratamentul cuvenit”, spune Irina Batîr, medic dermatolog.

Cu alte răspunsuri la întrebări legate de dermatologie revenim cât de curând în cadrul proiectului „Oamenii Întreabă, Medicul Răspunde” al Farmacia Familiei.