A devenit recent tatăl unei fetițe, pe nume Amina și declară ferm că își mai dorește copii. Deputatul democrat Sergiu Sîrbu dedică timpul său liber exclusiv familiei, iar pentru aceasta soția îl răsfață, fiind o bună gospodină. Ce regrete are parlamentarul și ce moștenire îi lasă fiicei sale, ne-a declarat în primul interviu al său în postură de tătic.

Cum e noua postură de tătic, cum îți pare experiența?

Este ceva deosebit. Nu se compară cu nimic în lume. Am înțeles că este cea mai importantă valoare din viață. Sunt fericit și sigur că m-am obișnuit. Oare este greu să te obișnuiești cu sentimentul să fii fericit indiferent de toate greutățile care ne pasc?!

Se zice că nevestele după ce devin mame sunt și mai frumoase, și mai bune gospodine… e valabil și în cazul vostru?

Sigur este valabil și nu numai la noi, dar cred că la toți. Soția este foarte responsabilă, grijulie și face tot posibilul să trăim o adevărată poveste.

 Sergiu Sîrbu

Care dintre calitățile tale ai vrea să ți le moștenească fiica?

Prietenii și rudele spun că îmi seamănă. Dar totuși ar fi bine să fie o personalitate distinctă, cu carismă și individualitate. Iar de la părinți să ia doar calitățile bune!

Planificați și un frățior pentru Amina?

Poate nu numai unul! Personal îmi doresc mult acest lucru. Nu știu dacă soția ar fi gata. Cu părere de rău nașterea nu a trecut tocmai ideal, dar sunt sigur că durerea se uită și vor rămâne în memorie doar bucuria și lucrurile frumoase!

 Sergiu Sîrbu

Cum vă place să petreceți timpul liber?

Acum nu prea am mult timp liber, dar dacă este atunci încerc să mă dedic integral familiei. Îmi plac foarte mult plimbările prin parc cu fetele mele. Cea mică adoră să se afle la aer curat, doarme neclintit și foarte dulce!

Care sunt lecturile preferate, ce citești acum?

Acesta este regretul meu cel mare: nu reușesc să citesc altceva decât literatura de specialitate. Dar totuși, acum cu Amina redescoperim poveștile lui Creangă, frații Grim și alții.

 Sergiu Sîrbu

Nu ai nostalgii după vremurile în care erai membru al PRCM?

Văzând cât de tare se radicalizează foștii colegi chiar nu am niciun regret. Nu m-aș putea asocia cu violența. Nu mă reprezintă!

Cum ai fost primit de actualii colegi de partid?

Foarte cald. Am găsit o echipă profesionistă, foarte unită și ambițioasă. Sper să reușim împreună să realizăm cât mai multe lucruri frumoase. Desigur că va fi foarte greu, dar sunt sigur că vom reuși. Să construiești ceva e mult mai greu decât să distrugi!

 Sergiu Sîrbu

Care sunt planurile profesionale pentru viitorul apropiat? Vei participa și în viitoarea campanie electorală?

Ne concentrăm la realizareaa refomei justiției, procuraturii, altor acte legislative importante. Vom activiza lucrul grupelor mobile de juriști în frunte cu unii deputați pentru a acorda consultații juridice gratuite cetățenilor în teritoriu. Este prematur să vorbim de campania electorală propriu zisă. Cu toate că aceasta, de facto, nu se termină niciodată iar noi permanent suntem în contact cu cetățenii. Sunt gata de noi provocări în intersul general al echipei.

 Sergiu Sîrbu

Unde și cum te vezi peste zece ani?

Mă văd un tătic fericit, un soț iubit și un profesionist la locul său!

Vezi aici primele poze cu Fetița lui Sergiu Sîrbu

Foto: Ellene Mocrii 

Mulțumim Creator “Iurie Borș” pentru sprijinul acordat la realizarea sesiunii foto

Creator

Distribuie articolul: