Sexul te face mai frumoasă, mai tânără și mai plină de viață… Da! Teoria a fost argumentată de unii specialiști francezi, iar medicii din domeniu susțin: cu cât faci mai multă dragoste, cu atât devii mai frumoasă și mai sexy. Fericirea și plăcerea, în special plăcerea sexuală, favorizează producerea hormonilor — e știut. Estrogenul și oxitocina sunt eliberate în creier de fiecare data când atingi persoana iubită. Acești hormoni ameliorează circulația lichidelor în organism și favorizează producerea colagenului natural, astfel încât pielea este mult mai suplă, sclipitoare și protejată împotriva îmbătrânirii.

Vestea bună este: cu cât faci mai multă dragoste, cu atât te simți mai atrăgătoare. În acest sens, medicul francez Sylvain Mimoun, androlog, ginecolog și psihosomatician francez, declară: „Cu cât o femeie face mai multă dragoste, cu atît ea se va simți mai bine în propriul corp, mai frumoasă și mai atrăgătoare. Un excelent cerc vicios”.

Mai mult, în timp ce facem dragoste, corpul nostru produce oxitocină, care provoacă relaxarea naturală a mușchilor, dar și a spiritului, alungând insomnia pentru mult timp înainte. În plus, această activitate – utilă și plăcută – ne face să ardem de la 50 până la 300 calorii, de fiecare dată.

În sfârșit, sexul acționează ca un furnizor energie, și asta nu e doar iluzia fericirii. Tinerii în special se simt mult mai optimiști, euforici și veseli. Cauza este una pur fiziologică. Explicația este că în acest timp, crește nivelul de serotonină, vestitul hormon „responsabil” de sentimentul fericirii.

Așadar, lasă-ți inhibițiile la o parte, problemele și grijile în altă parte, și bucură-te de clipele de intimitate alături de partenerul tău!

Distribuie articolul: