Dacă vreți să obțineți până la 8 porții de desert delicios pentru seara de Halloween, puteți opta pentru bananele cu ciocolată albă sau micile stafii cu ochi din stafide și ciocolată, care vor fi cu adevărat pe plac micuților. Cât de simplu se prepară un asemenea desert, aflați mai jos.

Ingrediente:

4 banane bine coapte;

100 gr. de ciocolată albă;

50-75 grame de frișcă lichidă;

Câteva bobițe de stafide sau picături de ciocolată, pentru decor.

Mod de preparare:

1. Fiecare banană trebuie decojită, tăiată în jumătate (apoi încă în jumătate), iar în fiecare dintre aceste pătrimi, trebuie să introduceți un băț folosit, de obicei, pentru prepararea înghețatei.

2. Ciocolata și frișca lichidă se vor încălzi într-un vas pus la foc mediu. Este important să țineți cont de faptul că ciocolata albă se topește foarte repede, de aceea, cea mai bună variantă pentru a o topi este să o încălziți într-o baie fierbinte (vasul în care stă ciocolata se pune într-unul mai mare, umplut cu apă și pus la foc). Amestecați masa continuu.

3. După ce ați obținut o masă cremoasă, trebuie să „scăldați” bucățile de banane în acest lichid dulce, apoi să puneți bananele muiate în ciocolată pe o farfurie învelită din timp cu hârtie pentru copt, ca să se răcească și usuce. Stafiile au nevoie de ochi din stafide sau picături de ciodolată.

Este un desert care trebuie consumat foarte rapid, pentru că bananele își schimbă culoarea.

Poftă mare!

Distribuie articolul: