Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi sunt inaugurate oficial astăzi, printr-o solemnitate în care au defilat toate țările participante la celebrul eveniment sportiv. Delegația Moldovei, în frunte cu portdrapelul țării noastre, schiorul Victor Pânzaru au defilat cu zâmbetul pe buze și au transmis salutări celor de acasă.

La ceremonia de inaugurare a evenimentului olimpic de rang mondial a răsunat și celebrul vals din filmul “Tadra și gingașa mea fiară” de Eugen Doga.

Victor Pinzaru

La Soci, olimpicii moldoveni vor fi cazaţi într-un apartament de zece persoane, din complexul olimpic. Prima evoluţie a țării noastre la Soci va fi în data de 8 februarie, la proba de schi fond. La această probă. Moldova va fi reprezentată de Alexandra Camenşcic, schi fond şi biatlon. În total, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci participă 6.700 de atleţi din 85 de ţări.

Sochi 2014

Acestea sunt primele Jocuri Olimpice de iarnă organizate de către Federația Rusă. Cu ocazia deschiderii celei de-a 126 sesiuni a Comitetului Internațional Olimpic de la Soci, în discursul său, Thomas Bach a apreciat efortul considerabil depus în cei șapte ani de reconstrucție a orașului-gazdă, Sochi.

 sochi 2014

Distribuie articolul: