DEJUN în FAMILIE se va numi seria de vizite pe care o va realiza EA.md în parteneriat cu ROGOB (producător de mezeluri) la mai multe familii deosebite și interesante pentru a afla detalii despre viața lor și obiceiurile legate de mesele comune. Promovăm în acest fel mesele în familie, în întreagă componență, ca fiind un factor important de consolidare a familiei, de păstrare a armoniei și de comunicare calitativă între părinți, copii și bunici. În premieră, suntem în ospeție la Familia Dubița, Petru și Nadejda, părinți a patru copii deosebiți, cvadrupleți, trei fetițe și un băiat.

Copilașii adoră plăcintele de la bunica și pastele

„Ne trezim la ora 7:00 mereu, pentru că micuții noștri sunt foarte matinali. Ei primii se trezesc și ne trezesc și pe noi. În familia noastră gătesc doar eu, iar soțul mă ajută cu alte treburile casnice. Grija pentru copilași ține de ambii. Ambii îi luăm de la grădiniță și copiii ne dau o groază de întrebări dacă vine după ei doar un părinte. Cea mai frecventă întrebare pe care o primesc de la alți părinți e: „Cum te descurci?” Nu îmi imaginez să am doar un copil, cred că e o plictiseală”, declară Nadejda Dubița.

familia Dubita

„Copilașii adoră să facă și plăcinte cu bunica, ea le dă și lor aluat pentru modelat. Cât despre mâncarea lor favorită – sunt pastele. Le pregătesc în diferite moduri, iar ei le adoră. Familia noastră mai preferă și bucatele la cuptor. Dar, nu sunt copii mâncăcioși. Acum mănâncă singurei, dar până la 3-4 ani îi hrăneam pe fiecare, eu – doi și soțul – doi”, mai spune mama cvadrupleților.

Visul nostru este să-i vedem sănătoși și fericiți! 

„Într-o familie unită, dacă realizezi lucrurile cu dorință și plăcere, ajungi la succes. Copiii întotdeauna solicită să ne distrăm împreună, ieșim la plimbări, mergem cu bicicleta. La fel ca în orice alte familii numeroase, există și la noi careva reguli: nu mâncăm în pat, avem grijă să fie curat, să strângem după noi. Mai nou, învățăm poezii, le repetăm chiar și dimineața, în baie, oriunde avem timp liber”, povestește Petru, tatăl cvadrupleților.

Nadejda Dubita cu fetele

Niciodată nu i-am confundat după nume

„Copiii e ceartă între ei, însă doar de la jucării. Nu folosesc gadgeturi și nu sunt atașați de noile tehnologii. De obicei, se joacă singuri, dar ne mai implicăm și noi, mai ales tata, ca să se joace cu David. Ei pot privi doar desene animate uneori. Doar una dintre fetițe este mai pasionată de desene animate la Tv, restul copiilor nu le preferă atât de mult.

Chiar dacă s-au născut în aceeași zi, la aceeași oră, sunt total diferiți. Patricia este extrem de cochetă, mereu se uită în oglindă. Rebeca, în schimb, preferă jocurile de logică, iar Lidia e cea care se joacă la calculator. David adoră sportul.

Nadejda Dubita cu copiii

De când au apărut pe lume, nu i-am confundat niciodată după nume. Toți m-au întrebat cum îi deosebesc. Ei sunt atât de diferiți, nu am cum să nu îi cunosc pe fiecare. Nu mai știu când am ieșit doar noi doi la o cafenea. De obicei, mergem cu cei mici. Avem noroc de bunica, ea ne ajută atunci când dorim să mergem undeva doar noi doi”, mai povestește Nadejda.

Proiectul este realizat în parteneriat cu ROGOB – Pe placul Moldovei!

P