Ea veselă, el foarte serios; ea în Moldova, el mai mult peste hotare - așa face casă Victoria Roșca, autoarea proiectului „Zâmbărele”, cu soțul ei, Viorel. Împreună îl cresc pe Ovidiu și îi educă valorile și tradițiile frumoase de familie. EA.md și ROGOB a mers în vizită la Familia „Zâmbărele” ca să aflăm ce obiceiuri frumoase au la masă și cât de important este pentru ei dejunul sau cina în trei.

„Viorel este cel mai matinal, iar în perioadele scurte când este acasă, se dedică totalmente familiei, nouă și în special lui Ovidiu. Noi ne-am obișnuit cu acest regim, cu plecările lui de lungă durată, este foarte organizată familia nostră din acest punct de vedere. Ne mai ajuta bunica, însă acum unicul ajutor va fi din partea grădiniței”, povestește Victoria Roșca.

Ovidiu ne-a spus că tati e cel care îi gătește mai des dejunul, iar omleta cu Pastrama de Chișinău de la ROGOB a fost tocmai pe placul lui.

„Eu găteam mai mult la începutul relației noastre, fiind cumva și mai liberă. Apoi o perioadă a venit mama mea la noi și ea ne gătea mâncare. Pentru noi nu se pune problema felurilor de mâncare. Noi mâncăm împreună dejunul, Ovidiu însă uneori refuză pentru că el mănâncă la grădiniță. Apoi cina este împreună”, ne-a mai povestit Victoria.

20170907-dejun.00_10_33_15.Still003

„Ne place foarte mult cărnița: la cuptor, bătută, chiftele, pârjoale, sub toate formele. Cel puțin o dată pe zi noi avem bucate din carne”, ne-a mărturisit Viorel Vacari, soțul Victoriei.

Distanța Chișinău-Paris este destul de mare, așa că Viorel are timp să stea cu familia doar câteva săptămâni, împărțite cam de 2-3 ori pe an. „Petrecem puțin timp împreună, așa că fiecare clipă pe care o avem, o savurăm din plin. Noi avem întotdeauna cu noi o păturică și profităm de natură. Ovi are nevoie de noi, așa că ne jucăm de-a trenuțul, de-a fantomele, tati mai are cu el și mingea…”, spune autoarea proiectului Zâmbărele.

Despre activitatea soției de actriță, de vloggeriță, Viorel a recunoscut: „Eu o las pe ea să facă ceea ce-i place. Mă dau cu părerea sau îi dau idei dacă eu cred că ceva nu a fost bine sau trebuie să schimbe ceva.”

Vezi și: Dejun într-o familie de cvadrupleți: „Luăm mesele doar împreună. Dacă am avea doar un copil sau doi, ne-am plictisi”

Victoria a recunoscut că ține cont de părerea soțului ei referitor la activitatea sa pe „Zâmbărele”, chiar dacă pare la moment pare să nu-l ia foarte mult în seamă. Despre tradițiile de familie, Victoria și Viorel ne-au povestit cu mare drag:

„Mergem la părinți de obicei, de Crăciun sau Paște. De cele mai multe ori Viorel se străduie să fie acasă la aceste sărbători. Mai nou, am zis că e timpul să îi arătăm copilului că tradițiile încep de acasă, deci ne vom strădui să gătim și acasă ceva cu ocazia unor sărbători mai mari”, ne-a promis Victoria.

dejun in familia Zambarele Victoria Rosca

Nu am ezitat să o întrebăm și despre planurile de viitor, fie că sunt legate de teatrul în care activează, fie că de vlogul pe care îl filmează.

„Am început montarea unui spectacol la Teatrul Folcloric „Ion Creangă” – „Urme de Baltag” – adaptarea după romanul lui M. Sadoveanu „Baltagul”. Eu sunt regizor, dar și voi juca rolul Vitoriei. Avem mult de muncă încă, însă avem și o echipă foarte frumoasă. Urmează pe la final de noiembrie poate să lansăm.

Cu „Zâmbărele” ideile stau în rând și așteaptă să fie realizate. Scheciul cu „Blajinii” este cel care mie îmi place cel mai mult, a fost și apreciat, și criticat destul… Mă filmează soțul, prietenii. Îi rog frumos, spre exemplu, să iasă cu mine într-o plimbare până la Cimitirul Doina. Cel mai greu pentru ei este să nu râdă și eu le mulțumesc foarte mult că se rețin. La final de filmare, de obicei, mă întreabă: acum se poate să râdem?”, ne-a mai povestit eroina Dejun în Familie cu ROGOB și EA.md.

Proiectul este realizat în parteneriat cu ROGOB – Pe placul Moldovei!

P