Andreea Marin a anunțat public că renunță la colaborarea sa cu postul public de televiziune, astfel încât noul sezon al emisiunii “Prețuiește Viața”, preconizat să apară în martie, nu va mai fi prezent pe ecrane. “Din păcate, realitatea pe care o puteti citi în articolul de mai jos ne convinge să oprim proiectul pentru moment. Vreau să vă mulțumesc în numele echipei mele pentru că ne-ați ales timp de trei luni cu inima deschisă. Prețuiși viața! Cu drag, Andreea”, a scris prezentatoare pe contul său oficial.

Andreea Marin s-a întors la postul de televiziune care a consacrat-o, în toamna anului trecut, la cârmă emisiunii „Prețuiește Viața”, o producție care s-a dovedit a fi după primele două ediții „locomotiva postului”. Cu Andreea Marin la cârmă „Prețuiește Viața”, TVR a ajuns să se bată în audiențe duminică seara cu posturi private precum Kanal D, Acasă TV sau Prima TV. Au existat momente în care producția a fost chiar pe locul trei în audiența, o performanță nemaiîntâlnită de postul public de ani buni.

Motivele plecării vedetei TV sunt legate de lipsa de respect cu care TVR-ul își tratează angajații și colaboratorii. Andreea a povestit, într-un interviu acordat Agenției de Presă Mondenă, care a fost picătură care a umplut paharul și care o face să se retragă din acest proiect.

Andreea Marin

„Nu este o decizie ușoară, mai ales că am o istorie pe care o cunoaște toată lumea în TVR. Am făcut multe lucruri frumoase în Televiziunea Publică în 20 de ani de când lucrez în acest domeniu. S-a întâmplat însă o situație care m-a făcut să mă simț revoltata în interiorul meu față de modul incorect în care se poate desfășura o colaborare în zilele noastre. A fost picătură care a umplut paharul. Da, întreagă echipă redacțională este neplătita. Mi se pare absurd că oamenii mei să stea luni de zile fără să-și primească salariul, așa cum este cazul colegilor din redacție și al colaboratorilor. De pildă, scenariștii, echipă de balet și mulți alți oameni n-au fost plătiți până recent de la jumătatea sezonului trecut. Nu va închipuiți că au cine știe ce salarii. Nu pot fi comparate cu cele din alte televiziuni”, a declarat Andreea.

„Ca director de program sunt plătită odată cu întreagă echipă de redacție și producție. Gândiți-va, însă, că eu sunt un om care are mai multe activități în același timp, dar mulți dontre oamenii din echipă mea trăiesc numai din acest salariu. În ianuarie și februarie fiind vacanță pentru „Prețuiește Viața”, ei nu au avut nicio sursă de venit și nici posibilitatea de a se întreține din banii primiți anterior, atâta vreme cât aceștia n-au fost virați în conturi nici până acum”, a mai precizat vedeta TV pentru sursa citată.

Andreea Marin

Andreea Marina a mai precizat că, deși audiențele erau în continuă creștere, nici măcar la nivel de conducere a TVR-ului nu era pe deplin susținută. Mai mult, aceștia au înaintat și zvonuri cum că producția s-ar sista chiar în toiul sezonului. “Atunci când un sponsor tot aude că un program va fi desființat, până să afle de la noi că nu este adevărat,  el se întreabă de ce ar mai investi într-un program căruia oricum i se dorește sfârșitul. De multe ori a trebuit să depun energia necesară pentru creativitatea muncii tale într-o altă direcție: să demontez scenarii fanteziste. Pe de altă parte, observați în ce lume trăim. Când cineva încearcă să facă un program de calitate în care să scoată la lumina doar oamenii valoroși, și nu bârfe sau scandaluri inventate, violentă sau vulgaritate, se încearcă îngroparea acelui program că și cum calitatea ar deranja în loc să fie apreciată. Este foarte dificil să reziști pe piață cu un program 100% pozitiv”, a precizat Andreea. Vedeta a mai spus că ar avea propuneri de la alte televiziuni și că este în discuții pentru o migrarea a întregului proiect la un alt canal TV din România.