Defecte nu avem, dar să ne lăudăm parcă n-am vrea – suntem prea modești din fire. Aveasta e firea moldoveanului și e greu să o schimbi. Noi am pornit de la artiști și i-am pus în fața faptului de a-și recunoaște defectele. Vezi cum luptă cu ele Aliona Triboi, Igor Sîrbu, Geta Burlacu, Doina Arseni sau Ion Paladi.

Geta Burlacu recunoaște că prea repede îi sare țandura și se enervează, însă a învățat să tranforme acest neajuns într-un avantaj. “Defectul meu e că nu am prea multă răbdare (zâmbește), mă plictisesc să fac același lucru, chiar dacă e nevoie… dar poate că acest lucru mă mișcă înainte de cele mai multe ori”, ne-a declarat artista.

Geta Burlacu, interpretă

Ion Paladi nu a mai adăugat kilograme de mulți ani și, zice artistul, cu programul pe care îl are nici nu prea vede să aibă șanse. “Poate sunt cam slăbuț, mi-au zis și multe persoane, dar n-am ce face – asta e firea mea. Parcă soția îmi gătește bine, parcă nu mă privez de la nimic, dar, cu programul foarte plin pe care-l am și multele concerte și deplasări nu mai reușesc să adaug ceva în greutate de multă vreme. E imaginea mea deja, chiar nici nu-mi închipui cum aș arăta mai plinuț, deși mi-aș dori două-trei kg în plus”, ne-a spus artistul.

Aliona Triboi spune că are și ea, ca orice om, defecte și luptă cu ele zilnic. “Îmi place să mănânc gustos, iar acest lucru începe să se vadă. Încerc să nu mănânc seara, dar nu reușesc întotdeauna. Tocmai pentru că anume seara ne adunăm cu toții la masă și avem posibilitatea să comunicăm mai mult și să ne împărtășim cu evenimentele întâmplate peste zi. Necesitatea se transformă astfel într-o enormă satisfacție. Chiar dacă încerc din răsputeri să evit cina, oricum mai ciupesc câte ceva. Așa că… lupta continuă!”, ne-a spus Aliona.

Igor Sîrbu de la Akord ne-a povestit că are și el defecte. Ce fel de burlac dacă nu arată mereu la patru ace?! “Mereu nu-mi ajung 15 minute! da, deseori se întâmplă să întârzii, așa că eu chiar lupt zi de zi cu asta. Sper ca pe viitor să se inventeze un vehicul tare performant ca să mă poată teleporta cu viteza gândului undeva, așa, ca în filme (râde)”, ne-a spus Igor.

Corina Țepeș e bună găspodină, dar când vine vorba de timp – se declară dușmanul numărul unu al acestuia. “Nu am răbdare la bucătărie, sunt mereu în așteptarea mâncării gata făcute, din cauza asta recurg la cele mai simple rețete. Dacă am poftă mare de plăcinte, le cumpăr sau dau comandă de la restaurant”, recunoaște interpreta. Corina ne-a mai dezvăluit un defect, care vine probabil din dorința sa de perfecțiune: “Sunt ușor iritabilă, dacă ar face cineva vreo farsă cu mine, să știi că e tare simplu să-mi umple paharul cu nervi și aș putea să-i torn zoi din cap până-n picioare”.

Interpreta de muzică populară Doina Arseni recunoaște franc defectul de dicție pe care îl are: “Eu chiar am un defect cu care lupt și pe care îl țin sub control în permanență: litera ‚S’ care mă necajește mereu. De când eram mică bunica zicea că îl ziceam pe ‚s’ în vârful limbii și nu m-a deranjat acest lucru până când am ajuns să imprim primele piese, iar studioul are o sensibilitate deosebită. Am mers la logoped o perioadă și lucram la pronunție”, ne-a mărturisit Doina. Artista ne-a mai spus că face exerciții speciale aproape zilnic, pentru ca aparițiile scenice și televizate să fie adecvate. Mai mult, ea respectă cu strictețe sfaturile specialiștilor: “Deci eu pe bune trebuie să-mi țin limba după dinți, așa cum spune zicala. Altceva, am grijă să nu gesticulez și să nu vorbesc exagerat de mult. Înainte de emisiune îmi bag asta în cap, de fiecare dată”, ne-a mai spus prezentatoarea “La noi în sat” de la TV Moldova 1.

Igor Cuciuc este prieten cu somnul, mai ales că munca artiștilor presupune multe evoluări seara, până bine după miezul nopții. “Îmi place să dorm dimineața pâna la 10:00-11:00. Ai casei știu bine acest lucru și chiar nu mă deranjează sau nu insistă să mă trezesc mai devreme. Chiar le mulțumesc că mă acceptă așa cum sunt”, ne-a spus Igor zâmbind.

Tatiana Heghea declară că în mare parte nu prea are complexe, dar asta nu înseamnă că nu are  defecte. “De-a lungul timpului, am încercat ca toate defectele să le transform în atuuri și sper că mi-a reușit. Uneori îmi pare că am degetele de la mâini prea lungi, dar cum nu mai pot schimba acest lucru, mă gândesc să mă apuc mai serios de pian”, declară tânăra interpretă.

Nicu Mâță este foarte conștient că, pe lângă calităţi, are și defecte, dar mai ales că are să lupte cu ele pe parcursul întregii sale vieţi. “Sunt mai multe chestii pe care aş vrea să le îndrept: sunt extrem de nerăbdător, în sensul că vreau ca toţi să funcţioneze în ritmul impus de mine, ceea ce nu se poate; am o mare încredere în oameni, fapt care m-a făcut ca de multe ori să fiu dezamăgit de unii dintre ei. Vezi, am ajuns să ne gândim că o atitudine de normalitate (încrederea în semeni – părerea mea) poate fi considerată un defect”, ne-a spus tânărul interpret.

Pentru Katy Rain somnul este cea mai mare problemă. “Tare greu mă trezesc diminețile, noroc de fecioraș în ultima vreme care activează clopoțelul și mă trezește. Un alt defect probabil e că nu întotdeauna știu să prețuiesc prezentul și deseori mă întorc în trecut, deși sunt conștientă că nu mai este cazul”, a povestit interpreta pentru site-ul EA.md.

Foto: EA.md, Facebook