Masculinitatea multor bărbați, pur și simplu nu a rezistat în fața manifestării explozive a forței și curajului feminin, care de veacuri a fost tăinuit. L-am ascuns de frică, să nu distrugem, prin puterea noastră, pretinsa lor bărbăție. Am fost slabe doar pentru a le permite lor să fie puternici. Și astăzi, când am decis să fim așa cum suntem, puternice, să ocupăm funcții înalte și să conducem companii de milioane, ei ce-au făcut? Ei s-au îndoit de puterea lor, pe care tot noi le-am dăruit-o, fiind slabe. De fapt, puterea le-a fost de multe ori doar o iluzie, care căpăta forme datorită feminității noastre. Astăzi, sunt nevoiți să-și regăsească masculinitatea în trecutul de gladiatori și să corespundă nu doar fizic; pentru că de multe ori inteligența lor se dovedește a fi mult mai sexuală și atrăgătoare, decât o masă musculară lipsită de creier.

Da, anume să corespundă sunt nevoiți, ceea ce prea greu și rar le reușește. În cele mai frecvente cazuri devin niște ratați, niște complexați, alcoolici sau dependenți de alte prostii nedemne. Apoi, ani de-a rândul se plâng că o „ea” i-a distrus viața, prin faptul că a știut să fie puternică și să-și atingă scopurile. Că a știut să reușească să fie soție, mamă, prietenă, poate și amantă, în plus, să și mai conducă o afacere de succes sau să dețină o funcție înaltă. Iar el? El nu a știu pe care din toate aceste fronturi să lupte și, în final, n-a luptat pe nici unul.

El s-a retras ca un laș, ca mai apoi să se plângă o viață întreagă, că ea e de vină că nu a reușit. El a vrut ca ea să fie slabă, prostuță și naivă, ca pe fundalul ei, să pară un bărbat puternic. Dar, în fond, n-a făcut nimic pentru a fi mai puternic decât ea. A știut ca un cățel să latre dârz și curajos, până nu a apărut pisica să-i zgârie nasul și să-l alunge schelălăind în întunericul complexelor și temerilor sale.

Acum mă întreb, de ce o femeie trebuie să o facă pe „prostuța”? De ce trebuie să-i repete cât de puternic și curajos este, că a dus săptămâna aceasta gunoiul, după ce ea i-a repetat „numai” de cinci ori să o facă? De ce? De ce naibii să jucăm teatru? Dacă nu știu să corespundă, atunci să plece din viețile noastre. S-au angajat într-un maraton, să fie buni și să „alerge”. Dacă nu se pot ține din urmă, atunci să renunțe și să-și caute câte o prostuță, alături de care se vor simți bărbați.

foto de: Michael Ares 

 

Distribuie articolul: