Aflându-se vineri, la un interviu acordat portalului UNIMEDIA, interpretul Nicu Țărnă și-a dezvăluit opinia cu privire la experiența Republicii Moldova la Eurovision, inclusiv, la cea de anul acesta. Ce crede Nicu despre piesa ”Wild Soul”, a Cristinei Scarlat, aflați mai jos.

Sincer, credeam că la Eurovision, va pleca Boris Covali. N-am fost invitat în juriu și slavă Domnului. Poate că el mai are anumite supărări pe mine personal. Eu sincer credeam că va merge el la Eurovision. Nu pentru că piesa lui mi-a plăcut mai mult, ci pentru că piesa lui este mai aproape de ceea ce înseamnă Eurovision. Piesa Cristinei Scarlat pierde prin aceea că începe cumva, minor, grav, după aia, crește. Piesa nu e rea, bineînțeles. Piesa e foarte bună, iar Cristina este o artistă foarte bună” spune Nicu.

Întrebat fiind despre ce crede despre ce prestație va avea piesa în prima semifinală, Nicu a declarat: ”Sincer, eu nu cred că piesa va trece în finală. Este părerea mea subiectivă, de aceea, să nu se supere nimeni. Dacă va ajunge în finală, deja înseamnă un succes.”

La selecția națională a concursului Eurovision, lui Nicu i-a trezit interes o interpretă: ”Era o fetiță pe nume Curly care a fost ca o sclipire interesantă. În general, Eurovisionul din Republica Moldova este o chestie mai jalnică, pentru că lumea cheltuie mulți bani. Dacă știi că riscul este mare, trebuie să știi că ai intrat într-un concurs și nu este neapărat că vei câștiga. Eurovisionul este o platformă foarte bună, dar riscurile sunt mari: ori cazi într-un abis al nepopularității, ori reușești. Eurovisionul, chiar dacă este un concurs nepopular în Europa: este concursul femeilor care stau acasă și fac curat – ele se uită la acest concurs. Țările din Europa nu-și trimit cei mai tari artiști. A fost cândva Patricia Kaas, Celine Dion, Bonie Tyler, în rest, partea estică (ex-Soviet Union) își trimit la Eurovision toate vedetele Nr.1, de aceea, să trăiască acest concurs.”

”Eurovisionul este unicul eveniment din RM, unde nu contează naționalitatea, religia, unde toți sunt uniți. De Paște, suntem divizați. De 9 mai, suntem divizați, de Crăciun – divizați, la fel – pe 27 și 31 august. Doar Eurovisionul unește atât dreapta, cât și stânga. Acum câțiva ani, eram într-un local, iar când a ieșit reprezentantul Moldovei, toți strigau. Asta bucură și ar trebui să le dea de înțeles unor politicieni ca să amplifice acest gen de sărbători. Noi și așa avem restanțe la capitolul unitate socială. Atunci când oamenii se adună, ar putea lecui chiar și cancerul. Atunci, se acumulează o energie pozitivă. Atunci când nu suntem uniți, nu se întâmplă acest imact magic de a schimba lumea. Anume din cauza asta, în curând, Republica Moldova nu va acumula performanțe. Trebuie să învățăm să cedăm, dar nu de fiecare dată” mai spune Nicu Țărnă.

Foto: UNIMEDIA