În fiecare an de 1 aprilie Odessa găzduiește un captivant festival al umorului, intitulat Umorina. În acest an carnavalul Umorina va fi dedicat Campionatului EURO 2012, vor fi diverse concerte și reprezentații în aer liber, toate condimentate cu o doză sănătoasă de umor și veselie. Festivalul se va încheia cu focuri de artificii. Festivalul organizat la Odessa este bogat în manifestații: concursuri, reprezentaţii în aer liber, concerte live, degustări şi caricaturi. La celebra paradă participă oameni mascați și poți vedea reprezentații oferite de bikeri, pompieri sau echipe de fotbal. Evenimentul este un show extraordinar plin de voie bună și muzică, care se termină de obicei cu focuri de artificii și concerte în aer liber. Ziua de 1 aprilie este recunoscută ca fiind Ziua Păcălelilor în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Suedia, Norvegia, Germania, Franţa și Moldova.

Umorina 2012 dedicată Campionatului EURO 2012
Potrivit organizatorilor, anul acesta carnavalul Umorina 2012 va fi dedicat Campionatului EURO 2012. Cu această ocazie pe stăzile orașului vor trece mașini în forma unui stadion și un camion cu medalii și cupe pentru viitorii câștigători ai concursurilor. 
Sărbătoarea păcălelilor atrage mii de turiști din toată lumea. Organizatorii au anunțat că în acest an printre turiști sunt așteptați peste o mie de japonezi. 

Programul Umorina 2012:

 1. 31 martie, plecarea din Chișinău spre Odessa
 2. 1 aprilie, sărbătoare oficială va începe la ora 10:00 cu dezvelirea unei sculpturi, în Muzeul Literaturii și Sculpturii.
 3. De la ora 11.00 până la ora 18.00, pe strada Gorsadu, veţi vedea o expoziţie unică de postere sovietice din anii ‘ 80 și ‘90
 4. Carnavalul tradiţional numit “Open Championship Cupa Odessa 2012” va începe la ora 12.30. Traseul acestuia va începe de la Piaţa Catedralei, va trece pe strada Deribasovskaya, stada Puşkin pe Bulevardul Primorsky și se va încheia pe strada Catherine. Carnavalul din acest an va fi dedicat EURO 2012.
 5. De la ora 13.00 până la ora 16.00 în zona grecească va avea loc campionatului de glume.
 6. În Piaţa Catedralei la ora 13.00 – 16.00 va avea loc “Festivalul de borş.” Acolo oaspeții vor fi serviți la masa de prânz.
 7. La ora 13:00 pe strada Gorsadu, la Zoo va avea loc un show de divertisment numita “Zooyumorina”.
 8. De la ora 15:00 pe scena principală a festivalului va avea loc festivalul de gală de clovni “Komediada”.
 9. De la 15.00 până la ora 22.00 pe scena, din apropiere monumentul Ducelui de Richelieu, va avea loc o varietate de concerte de divertisment, concursuri KVN și DJ-parada.
 10. La ora 18:00 va fi un concert de gală unde se vor oferi stele vedetelor cele mai remarcabile din Ucraina și Rusia. La concert vor participa Alain Viniţa, grupul de teatru “Lițedei”, Alexandru Reva, Igor Mamenko, Liga KVN din Odessa şi alte vedete pop din Odessa.
 11. La ora 22.00 festivalul se va încheia cu un foc de artificii.

Distribuie articolul: