Tradițional, la 15 ianuarie, de Ziua Nașterii Marelui Poet Mihai Eminescu, în sala mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” sunt așteptați toți iubitorii de creația eminesciană. Și în acest an actorii teatrului, alături de Orchestra de Cameră au pregătit un ciclu de versuri, poeme și melodii din creația eminesciană sub genericul: „Mândru rege-al poeziei / Ne-ai adus în suflet dorul…”, dedicat aniversării a 165-a din Ziua Nașterii lui Mihai Eminescu.

afisTot în această zi va avea loc lansarea primului număr al Revistei Teatrului Național „Mihai Eminescu”- „În culise”, care conține cele mai captivante informații despre lumea teatrului: actori, regizori, scenografi, pictori, lucrători de scenă.

Pe paginile primului număr de revistă amatorii de teatru vor putea citi despre lumea lui Ostap Bender din „12 scaune”, despre foametea din inimile copiilor din „Copiii foametei”, precum și despre succesul proiectului teatral „Teatrul românesc la București și Chișinău”.

O altă surpriză pentru public va fi premiera spectacolului „Peppi Ciorap Lung”, de A.Lindgren, în regia lui Petru Hadârcă, care este preconizată pentru luna martie curent.

P