Muzeul Național de Literatură “Mihail Kogălniceanu”, în parteneriat cu Centrul PEN din Republica Moldova și Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale, organizează azi, 21 martie, maratonul de lectură cu genericul “Poezia împotriva războiului: mesaj de solidarizare cu poporul ucrainean”.

Astăzi este Ziua Internațională a Poeziei, marcată începând cu data de 21 martie 1999. A fost declarată de UNESCO ca formă de recunoaștere a contribuției oamenilor de litere și de cultură, a poeților și scriitorilor din întreaga lume la dezvoltarea culturii și spiritualității universale. Ziua Internațională a Poeziei promovează poezia ca formă de libertate a spiritului creator, ca artă deschisă oamenilor.

La maratonul “Poezia împotriva războiului: mesaj de solidarizare cu poporul ucrainean” și-au anunțat prezența în sală sau online scriitori, liceeni, profesori, oameni de cultură.

Partea I va avea loc la orele 12.00-13.00, iar partea a II-a – la orele 16.00-17.00. Evenimentul are loc în incinta Muzeului, pe strada Alexie Mateevici 79, în sala de expoziții nr. 1. Intrarea este liberă.

Sursa: jurnal.md

Distribuie articolul: