Ia cu tine prânzul de acasă, îmbracă cea mai dragă cămașă tradițională pe care o ai și vino la cel mai mare picnic cu miros de IE. Revista EA.md și Asociația KLumea te invită pe 24 iunie, de Ziua IEI, la cea de-a treia ediție a „Ospățului Sînzienelor”, prânz de fete în ii care se ține pe iarba din fața Catedralei, chiar în centrul Chișinăului.

De trei ani încoace, în această zi sărbătorim ziua Internațională a Iei. Vrem să păstrăm frumoasa tradiție și invităm sânzienele din Moldova la o șezătoare și în acest an. Poartă IE la birou, ia cu tine o colegă sau o prietenă și vino la ora 12:00 să savurezi prânzul pe iarbă verde, așa cum o făceau bunicile și străbunicile noastre.

Sinziene (70 of 74)

Prânzim, stăm la taclale, ascultăm muzică tradițională și facem poze în IE. Îndemnăm toate doamnele și domnișoarele care au în lucru o IE să vină chiar cu ea pentru a ne demonstra pe loc și explica ce motive a ales să brodeze și la ce etapă este.

Pentru inspiraie și atmosferă, te ivităm să vezi pozele de la șezătoarea din ediția precedentă.

Evenimentul este organizat de Revista EA.md și Asociația Obștească „KLumea”. Nu uitați: 24 iunie, ora 12:00, pe iarba din fața Catedralei.

Foto: Ellene Mocrii