Duminică ne-am întâlnit cu patru femei remarcabile (de ce doar patru, o sa aflați mai încolo), pe care le-am felicitat, le-am fotografiat, le-am premiat simbolic cu câte o eșarfă personalizată și, desigur, le-am mai descusut despre ultimele noutăți din viața lor. Nu fără a împărtăși însă și dintr-ale noastre! Fiind o zi mai friguroasă, ne-am dat întâlnire într-un local călduros, iar Lidia Potapov, Otilia Drăguțanu, Diana Lungu și Viorica Șuba au fost de acord să ne țină companie. Localul călduros (atât la figurat, cât și la propriu, pentru că avea șemineu) a fost Robin Pub, care prin amabilitatea patroanei, ne-a oferit salonul pentru nefumători pentru a ne desfășura ședința foto și, mai mult decât atât, ne-a pus la dispoziție abilitățile gastronomice ale bucătarului-șef pentru o gustare „de întreținere”.

În afară de cele cinci finaliste – care au fost patru, pentru că Viceministra Educației Loretta Handrabura nu a reușit să ni se alăture de data aceasta – am avut-o alături pe „mama spirituală” a revistei PentruEa, Directoarea Școlii de Jurnalism, Corina Cepoi. Tot ea a fost cea care le-a înmânat finalistelor diplomele de onoare, pe care le-am completat cu niște eșarfe din mătase, de toată frumusețea, decorate cu simbolul revistei noastre și personalizate cu numele fiecăreia.

Atmosfera caldă și informală a dat tonul întâlnirii noastre. Am discutat cu toată seriozitatea despre planuri, soartă, copii, succes în afaceri și măritiș, am râs cu tot sufletul, pe alocuri și cu lacrimi, la metafore despre bărbați care sunt „ca trenurile în gară” și ne-am încercat talentele în roluri de mari vedete (mă rog, pe alocuri și mai mici, în funcție de tocuri) pozând cu cărți în mână și eșarfe la gât. Drept mărturie, atașăm pozele alăturate!

În afară de aceasta, unele din noi (Diana, mai exact) a avut ocazia să-și aducă aminte de minunatul desert panna cotta pe care îl comanda în acest local în anii de liceu, și pe care băiatul mai mic al Vioricăi l-a onorat, făcându-i degustarea. Nouă ne-a rămas marmelada din portocale, dar nu ne plângem, pentru că până și Lidia, care ține dietă, a dat-o gata!

Și pentru că într-o asemenea companie de femei care gândesc (și citesc, și cheltuiesc) nu se puteau naște decât niște idei pe măsură, am pus la cale împreună și niște detalii din următorul eveniment pe care îl vom organiza în curând la revista PentruEa. Mai multe nu putem spune, pentru că e o surpriză, dar până atunci, vă invităm să citiți mini-interviurile cu femeile noastre de succes și să vă convingeți că, deși au fiecare temerile lor, sunt niște învingătoare.

Lidia Potapov:

 1. Ce s-a mai întâmplat între timp, de când am făcut interviul? Ce s-a schimbat?
  A apărut un stimul de a trăi mai departe, poate chiar mai bine decât până acum. Am o nepoțică de care mă bucur în fiecare zi… În rest, lucrul la policlinică e cam același: pacienți, măsurători, fișe medicale, tot felul de controale.
 2. Ce faci în prezent și cu ce ai fost ocupată zilele acestea?
  Săptămâna trecută am petrecut-o în explicații pe marginea unui conflict la serviciu. Înțelegeți, dacă la mine vine o gravidă și se plânge că i s-au cerut 50 de lei pentru analiză, nu pot să stau așa și să nu fac nimic. Doar 50 de lei înseamnă 2-3 scutece! Mai ales că de obicei, le spun tuturor femeilor însărcinate că totul e gratuit pentru ele. În fine, am avut acest conflict și timp de 3 zile nu mi-am găsit somnul, persoana în cauză s-a plâns șefilor… Dar eu încerc să fiu cât se poate de calmă, să nu iau totul la inimă.
 3. Cinci lucruri pe care ți-ai dori să le realizezi în următorii 5 ani?
  Planul principal este… să-mi cresc nepoțica! (râde) De fapt, mi-am dat cuvântul să merg în fiecare an la Centrul Hematologic, oricât de rău m-aș simți, pentru ca să stau de vorbă cu acei copii și cu părinții lor, să-i susțin… Pentru că cei mai triști copii nu sunt cei fără părinți sau fără case, dar sunt acei copii care suferă de boli oncologice. Iar ceea ce le lipsește cel mai mult, și care ar putea să le ușureze cât de puțin soarta, este comunicarea.

Diana Lungu:

 1. Ce s-a mai întâmplat între timp, de când am făcut interviul? Ce s-a schimbat?
  Ca să fiu sinceră, nu prea am simțit că am făcut acel interviu, cred că pentru că nu mi-am făcut „publicitate” printre rude sau prieteni. Și, în plus, recunosc că îmi părea rău puțin că am folosit acea frază cu bărbații, care sunt „ca trenurile în gară”. Chiar mama mi-a zis, „Ia ai mai spus-o!”, și mă temeam să nu fiu înțeleasă greșit. Dar apoi, am văzut comentariile în care mai multe persoane necunoscute mi-a spus că mi-au admirat curajul… M-am bucurat că lumea nu m-a condamnat. De fapt, când am făcut interviul, eram într-o fază cam dificilă, dar odată ce a fost publicat, mi-au apărut puteri noi și am zis să le demonstrez tuturor că voi reuși. Și pot să spun că anul acesta am avut rezultate peste așteptări. A fost un sezon mult mai bun decât cele precedente.
 2. Ce faci în prezent și cu ce ai fost ocupată zilele acestea?
  Pentru că sezonul nunților e cam pe sfârșite, și poate pentru că ieri mi-am fracturat piciorul, dar uite că pentru prima dată, azi dimineață mi-am permis ceva ce nu am făcut niciodată până acum – am stat întinsă în pat până la 12! (râde) Mi-am permis să stau în pat până mai târziu și mi-am organizat 2 mape: una cu scopurile profesionale pe care mi le propun să le ating în anul viitor, și a doua cu tematică, să zic așa, personală.
 3. Cinci lucruri pe care ți-ai dori să le realizezi în următorii 5 ani?
  Din prima mapă – primul scop e să vin cu ceva unic în business-ul meu, nu atât în privința rochiilor de mireasă, cât în ce privește organizarea unei nunți și amenajarea unei petreceri.  Iar pe plan personal, am zis: „Gata, anul acesta vreau să fiu și eu mireasă”. Pentru că m-am săturat să tot explic clienților mei cum se poate ca cineva care organizează nunți și face rochii de mireasă să nu fie căsătorită. Dar dacă ar fi să spun sincer, până acum spuneam întotdeauna că nu vreau și nu am nevoie de căsnicie, dar anul acesta am simțit că am nevoie de acest lucru… Și poate încă un copil!

Viorica Șuba:

 1. Ce s-a mai întâmplat între timp, de când am făcut interviul? Ce s-a schimbat?
  Chiar interviul a fost o noutate și un lucru pozitiv, pentru că întreg raportul Asociației (Asociația „Învingem fibroza chistică”, n.r.) a fost constituit numai din reportajele Stellei (râde).
  De fapt, când am aflat de acest top, am avut unele îndoieli și mă simțeam puțin tristă că am ajuns în top datorită copilului meu, care are o maladie. Dar partea bună este că lumea a aflat de noi. O mulțime de persoane care aveau suspecția acestui diagnostic și nu știau ce să facă în continuare m-au contactat și au avut ocazia să găsească niște sfaturi și direcții, unde să meargă și ce specialiști să contacteze.
 2. Ce faci în prezent și cu ce ai fost ocupată zilele acestea?
  Acum, sunt ocupata cu activitatile mele de baza, pe care le desfășor in agenția de logistică. Chiar acum pregătim o Conferință despre HIV/SIDA. Și în paralel, fac treburile Asociației, vorbesc cu pacienții în fiecare zi. Anual, în noiembrie le organizez o întâlnire cu medici străini, la care au ocazia să afle ce mai este nou, să întrebe tot ce-i interesează și cum să aibă grijă de copiii lor.
 3. Cinci lucruri pe care ți-ai dori să le realizezi în următorii 5 ani?
  Dacă ar fi să generalizez, primul lucru ar fi să fac modificarea aceasta în sistemul sănătății, cu care lupți de parcă ai lupta cu un rechin, și aici nu e vorba numai de copiii care suferă de fibroză. E vorba de a le crea niște condiții simple, banale, pentru a urma un tratament.
  În rest, cel mai mare vis este să îmi văd copiii mari și sănătoși – cel mare acum are 4 ani și jumătate, cel mic 2 și jumătate. Poate aș mai vrea unul, dar aici din păcate iarăși sistemul nostru medical nu ne permite să concep în siguranță un copil care să nu sufere de fibroză chistică, pentru aceasta este nevoie de investiții… Și mai sunt alte femei care au asemenea probleme, așa că după ce duc la capăt ce am început, mă apuc și de problema aceasta!

Discuțiile cu celelalte două finaliste, Otilia Drăguțanu și Loretta Handrabura, vor fi publicate cât de curând. Urmăriți-ne în continuare!

Distribuie articolul: