Nu o singură dată v-am povestit istoriile de succes ale moldovenilor, care prin determinare și multă muncă au demonstrat că - se poate! Pe Diia Garabadji am cunoscut-o acum câteva luni, atunci când i-am descoperit talentul pentru vestimentația handmade. Este mămica pe care maternitatea a inspirat-o să realizeze seturi superbe de haine pentru mamă-fiică. Mai nou, Diia locuiește în Marea Britanie, acolo unde nu a încetat să-și urmeze hobby-ul. În plus, și-a extins colecția și cu alte articole extraordinare. Despre asta ne-a povestit într-un nou interviu marca Ea.md.

Citește și: Maternitatea a inspirit-o să creeze articole vestimentare deosebite! Diia Garabaji, despre seturile mamă-fiică: „Îmi place să ofer personalitate fiecărei ținute”

Diia, am descoperit deja pasiunea ta pentru vestimentația personalizată, iar cititorii Ea.md au apreciat talentul tău în materie de fashion. În ultima perioadă, colecția ta de lucrări s-a mărit. Spune-ne ce ai început să coși pe lângă acele minunate rochițe, cămăși pe care ni le-ai prezentat anterior?

Sunt o mulțime de lucruri pe care vreau să le fac, având mașina de cusut. Însă, din lipsă de timp, mă limitez la ceea ce îmi reușește cel mai bine. De curând, pe lângă clasicile cămăși și rochițe mamă-fiică, am început să cos veste, pijamale și paltonașe. Sunt încă la faza de experimentare cu ele, dar cred că merg pe drumul cel bun.

E frumos faptul că nu te-ai oprit la anumite articole, ci creezi haine pentru orice anotimp. E mai complicat să realizezi un paltonaș, de exemplu? Cât timp îți ia și ce stofe utilizezi?

Ca în orice domeniu, se aplică rețeta clasică. Mai exact, un pic de talent, răbdare și foarte multă muncă. La fel este și cu paltonașele. Depun multă dăruire pentru ca, într-un final, să fiu mulțumită de rezultat. Confecționarea unui set de paltonașe mamă-fiică îmi ia în jur de o săptămână. Am noroc să fiu mămica unei fetițe ascultătoare, care, atunci când eu cos, se uită la desene animate sau se joacă, pot să profit din plin de timpul liber pentru a crea ceva nou. Seara, când soțul e acasă, este cel care îi acordă atenție fiicei noastre. Pentru asta vreau să îi mulțumesc mult, pentru susținere și înțelegere. Cât despre stofe, în UK este o alegere mult mai mare. Eu aleg în dependență de articolul pe care vreau să îl realizez.

Hainele ce îți poartă semnătura nu sunt doar frumoase, ci și foarte stilate. Zi-ne dacă noul tău loc de trai te inspiră în acest sens?

Atunci când am ajuns în Marea Britanie, am descoperit o sumedenie de oameni faini, care au mă înspiră zilnic. De la ei am preluat acest stil lejer, simplu, dar în același timp frumos. Totodată, și faptul că aici timpul este mai răcoros m-a făcut să încep a confecționa și cămăși mai groase sau veste.

Ai o fetiță minunată, care de altfel e și model pentru seturile tale. Te-ai gândit, totuși, să faci seturi și pentru mamă-fiu, sau poate chiar tată- fiu?

Fiica mea e soarele ce îmi luminează fiecare zi, mă încarcă cu energia sa pozitivă și e modelul meu ideal. Iată de ce mă axez în mare parte pe seturile mamă-fiică. Însă, nu o singură dată am cusut și seturi pentru mamă-fiu sau chiar tată-fiică-fiu. Iar rezultatele au ieșit de-a dreptul adorabile!

În precedentul interviu te întrebam dacă îți dorești să transformi pasiunea ta într-o afacere. Acum, că visul tău printre contur, spune-ne dacă vrei ca și mămicile din UK să îți poarte creațiile? Ai deja cliente?

Am planuri foarte mari, mai ales că îmi place enorm orașul în care locuiesc. Chiar îmi spuneam zilele trecute că sunt o norocoasă, pentru că lucrurile la care am sperat, se întâmplă. Da, mămicile de aici îmi poartă deja creațiile și parcă tot nu îmi vine să cred. Pe viitor, vreau să îmi deschid o căsuță a hainelor ce îmi poartă semnătura. Sunt planuri ce stau doar pe foaie, dar sper să se realizeze cât mai curând.

Foto: Diia Garabadji