În Ajun de Crăciun, să fim o familie mare şi primitoare pentru mamele orfane şi pruncii din braţele lor. În perioada 2-25 decembrie, pentru al treilea an consecutiv, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează campania de Crăciun „De la Mame pentru Mame”. Află cum poți și tu contribui la această acțiune. 

Proiectul „De la Mame pentru Mame” are drept scop susţinerea cuplurilor mamă-copil aflate în dificultate, iar resursele acumulate în acest an vor fi utilizate pentru amenajarea unei case de tranziţie destinată mamelor orfane.

„În aceste clipe frumoase de aşteptare a Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos, venim cu un îndemn la solidaritate: să devenim împreună o familie mare şi primitoare pentru mamele orfane şi copiii din braţele acestora. Cu sprijinul partenerilor noştri, în 2014 vom construi o casă de tranziţie, iar graţie bunăvoinţei fiecăruia ne propunem să o amenajăm. Această locuinţă va fi mai mult decât un adăpost pentru mamele orfane: prin intermediul ei le vom oferi siguranţa zilei de mâine şi le vom sprijini în căutarea unui loc de muncă”, este îndemnul directorului Misiunii Sociale „Diaconia”, Igor Belei.

 Tirg de caritate

Campania va demara cu un eveniment de caritate, organizat pe data de 14 decembrie, ora 16:00, în Chişinău (Summit Events, str. Tighina, 49) la care ești invitat și tu. Evenimentul va întruni peste 100 de mame şi va cuprinde: un atelier de confecţionare a jucăriilor de brad, discuţii despre aspectele frumoase ale maternităţii,  o licitaţie de caritate şi un recital de colinde special, susţinut de formaţia vocal-instrumentală Anton Pann (România). Preţul biletelor constituie 200 lei.

Pe 21 şi 22 decembrie, în două mall-uri din Chişinău, va fi organizat un târg de caritate cu vânzarea jucăriilor de brad confecţionate la atelier. Prin procurarea lor, veți putea contribui cauzei inițiate de Misiunea „Diaconia”.

Amintim că, în urma acţiunilor din campania de anul precedent au fost colectaţi peste 52 mii de lei, fonduri utilizate pentru asigurarea întreţinerii beneficiarilor Centrului Maternal „În braţele mamei”. Pe parcursul acestui an, 20 de cupluri mamă-copil au beneficiat aici de cazare şi asistenţă complexă.  

Distribuie articolul: