Despre faptul că nopțile interpretei Lenuței Gheorghiță sunt ocupate nu doar de cântec, dar și de broderie, aflam încă acum un an. Artista are mare grijă de ținutele sale scenice și este mereu pusă pe treabă. Și-a brodat câteva ii cu biser, iar acum mărgelele mici, perlele, dar și alte accesorii compun desene minunate pe alte tipuri de haine: pulovere, veste, bluze...

Iile – cea mai mare bogăție din garderoba Lenuței Gheorghiță! Pe cea mai nouă a brodat-o singură

Lucrările sunt de-a dreptul admirabile, iar interpreta se pare că nu se oprește aici. Și-a propus ca fiecare om drag și apropiat din viața sa să aibă și să poarte o creație semnată de dânsa. Mai mult, artista nu se conduce după schițe sau desene prealabile. Totul este lăsat în voia imaginației, a pietrelor și a mâinii care le potrivește, una câte una.

„Sunt într-o mică vacanță, până mai încep concertele și petrecerile private, și, cât stau acasă alături de copii, am zis să fac ceva care să rămână în timp. Nu am nici desene, nici schițe! Vine totul din cap, iar eu mă las „pe mâna imaginației”. Am în față mărgele și pur și simplu încep automat să pun ceva acolo, ceva dincolo, le potrivesc, le selectez, le cos… și abia spre sfârșit văd ce am făcut. Lucrez doar cu mărgele de calitate, anume pentru ca să se piardă din luciu cu timpul. La fel, folosesc pietre bune”, ne-a mărturisit Lenuța Gheorghiță.

lenula colaj

lenuta creatie

Artista declară că pentru o lucrare are nevoie de câteva ore, în dependență de complexitate. Iar, mai nou, s-a apucat să decoreze și coronițe pentru păr.

„O lucrare poate să-mi ia câteva ore, însă am și din acelea la care stau mai multe zile… depinde de complexitatea creației. Acum am patru finalizate, dintre care două le voi dărui finei mele. Am început să fac și cercuri sau coronițe la fel din mărgele, pietre și perle. Se potrivesc perfect costumelor tradiționale, rochiilor de seară, iar fiica mea Magdalena pur și simplu le adoră”, ne-a mai declarat interpreta.

lenuta bluza

lenuta gheorghita coronite

Dragă Lenuța, noi îți dorim multă răbdare și inspirație pentru tot ce faci.

lenuta cu gabriel