Anișoara Balmuș este femeia cu un talent deosebit și cu o voce unică. Ea este cea care știe cel mai bine cum este să participi la „Vocea României” în calitate de concurent, iar apoi să devii profesoară de tehnică vocală completă în cadrul aceleiași emisiuni. Cum i s-a întâmplat una ca asta, află mai jos.

În 2016, Anișoara a fost concurentă la „Vocea României”, în echipa Loredanei, după ce a cucerit-o cu o interpretare electrică a piesei „Crazy”, a trupei Gnarls Barkley. Iar acum aceasta antrenează concurenții din echipa Irinei Rimes, și iată ce spune Anișoara acum despre această întâmplare.

„Dacă acum trei ani mi-ar fi spus cineva că eu aș fi ajuns antrenorul Irinei, nu aș fi crezut… s-au aliniat planetele sau a avut grijă de mine Doamne-Doamne de sus și a fost o tranziție ușoară. Mi-e mai ușor cu să fiu aproape de concurenți, să le dau sfaturi, să vin cu idei. Răsplata mea sunt momentele pe care le avem la „Vocea României”, sunt mulțumirile pe care le am de la Irina și de la concurenți și faptul că atunci când vin acasă și pun capul pe pernă, știu că am făcut tot ce a ținut de mine și nu mă mustră conștiința pentru nimic”, recunoaște Anișoara.

Anișoara Balmuș și Irina Rimes se cunosc încă de când erau colege de bancă la Conservator, în Chișinău, iar prietenia acestora a continuat chiar și după finalizarea studiilor. Totuși propunerea care a venit din partea Irinei a fost o adevărată surpriză pentru Anișoara.

„Eram undeva la o petrecere și era ziua mea. Irina mi-a dat un mesaj că ar avea nevoie de un antrenor vocal și că i se pare că aș fi unul potrivit pentru echipa ei”, povestește aceasta.

Anișoara recunoaște că tehnica lor de antrenare a concurenților este diferită, în timp ce ea este ceva mai calmă, Irina este ceva mai exigentă.

„În schimb ne domolim una pe alta”, spune Anișoara.

Materialul complet și povestea Anișoarei Balmuș poate fi găsită aici.