Dacă multe dintre celebrități sunt studiate în universități doar după ce au părăsit lumea celor vii, Universitatea din Texas distruge acest stereotip! La una dintre specializări, vor fi studiate personalitățile interpretelor Beyoncé și Rihanna, după cum informează Cosmopolitan. Cu ce scop și de ce anume ele? Aflați mai jos.

Modului intitulat „Beyoncé Feminism, Rihanna womanism” va fi studiat în cadrul specializării African-American studies. Altfel spus, studenții vor studia fenomenul feminismului în baza acestor două personalități marcante. 

Potrivit site-ul universității, studenții care se înscriu la acest curs, ar trebui să asculte în mod aprofundat hituri cunoscute precum „Crazy in Love” sau „Umbrella”, ale celor două interprete. 

Modul menționat mai sus va presupune studierea aprofundată a compoziției celor două interprete, a videoclipurilor, a ieșirilor în public și a trăsăturilor afro-americane ale interpretelor.

În opinia autorităților de la Universitatea din Texas, anume Rihanna și Beyoncé sunt recunoscute la nivel mondial grație luptei cu violența, cu remunerarea inegală a sexelor și cu stereotipurilor legate de frumusețe, care există în Occident. 

La modulul respectiv, studenții vor analiza trăsăturile generale ale sexualității și modalităților de exprimare ale femeilor afro-americane.

De ce anume Rihanna și Beyoncé și nu altcineva? Pentru că sunt niște personalități atractive pentru studenți, dar și pentru că succesul acestora vorbește de la sine. Scopul cursului este de a explora carierele celor două vedete pentru a înțelege rolul feminismului în cultura pop. 

Natasha Tinsely, profesorul asociat, care va organiza predarea cursului, va avea grijă ca fenomenul feminismul să fie abordat corect, atunci când e vorba de cultura pop.

Cursul va începe să fie predat din primăvara anului 2015 și promite să aducă rezultate surprinzătoare!

Foto: blackmillennials.comindependent.co.ukthestylecon.com.

Distribuie articolul: