Te-ai întrebat vreodată care sunt cei mai importanți indicatori la cumpărarea unui vin? Din fericire, pe etichetă vom găsi toată informația necesară ca sa înțelegem cum va fi vinul la gust și dacă ni se potrivește. Urmărește în continuare cum se deobsesc vinurile după volumul de alcool pe care îl au și ce sfaturi îți dă Anastasia Sărătură de această dată.

„Din feiricre Pe eticheta vom găsi toată informația necesară ca sa înțelegem cum va fi vinul la gust și dacă ni se potrivește, menționează profa de vin pe AGORA.md.
Voi începe cu alcoolul. Menționarea Nivelului de Alcool pe eticheta este obligatorie.
Așadar vom avea 3 mari categorii vinuri: 
vinuri sub 12% vol, care vor fi vinuri ușoare, vinuri de vara, unii chiar le mai numesc vin bere 😀 de ex. Frizante care au in jur de 8%.
Important este sa Răcim aceste vinuri ușoare cât mai bine însă evitam sa punem gheta in vin, e păcat!
Dacă alcoolul este in jur de 12 -12,5 acest nivel se considera un vin clasic, un vin cucorpolenta medie, cu arome și gusturi bine integrate.
Însă dacă alegem un vin cu alcool 13 – 14 – pana la 16%vol in așa caz vom fi atenți și la nivelul de zaharitatea vinului despre care vom vb in episodul următor.
Așa vinuri cel mai des vor fi vinuri tari, posibil demidulci sau dulci. Cu fructe coapte albe sau roșii. Vinul moldoveanului – dulce, tare și corpolent, dar care tare mai doare capul a doua zi.”

Vezi și: Cum apreciem calitatea vinului după… DOP. Profa de vin îți explică diferența (Video)

Distribuie articolul: