Ești norocoasă dacă ai un ten curat, fără pete, coșuri puncte negre și pori dilatați, însă dacă faci parte din cealaltă tabără, trebuie să știi ce înseamnă curățarea porilor, ce presupune peelingul și cum să îngrijești de porii dilatați. 

Cosmetologul Olesea Gurduza ne-a dezvăluit în detalii ce înseamnă curățarea porilor și când trebuie să o realizăm:

„Procedura de curățare a porilor constă în eliminarea impurităților de pe față, a comedoanelor sau a punctelor negre.

Curățarea porilor este recomandată tuturor pacienților, cu ten normal sau gras, doar că perioditatea se schimbă.

Procedura începe cu o exfoliere prin aburi sau cu ajutorul produselor chimice. Se recomandă exfolierea chimică. 

Extracția comedoanelor, a punctelor negre sau albe are loc atât prin metoda mecanică, precum și prin curățirea prin vacuum.

Ce este curățarea prin vacuum?

Curațarea prin vacuum se practică de mult timp. Aparatul prin care se realizează procedura aspiră atent impuritățile. Dacă tenul nu s-a curățit suficient, se aplică și ultrasunetul, iar la final, daca este nevoie regurgem și la o curățare mecanică.

Recomand curățarea prin ultrasunet sau cea prin vacuum curățare deoarece este mult mai eficientă. Curățarea mecanică poate afecta capilarele mici. De fapt obții același rezultat cu fiecare procedură, doar că e un pic mai dureros și rezultatul poate fi văzut abia peste 4 zile. 

Curățarea se recomandă de 3, 4 ori pe an, odată cu schimbarea anotimpului.

Pacienții cu ten gras ar trebui să frecventeze mai des cosmetologul pentru că porii se înfundează mai rapid.

Olesea Gurduza cosideră dependența de cosmetolog una frumoasă, care nu poate face altceva decât să îți înfrumusețeze tenul, iar noi suntem de acord cu ea.

Dacă până acum ai crezut că porii pot să se dilate sau să fie micșorați, află că ai gândit greșit:

„Micșorarea sau dilatarea porilor este un mit. Porii nu se micșorează și nu se pot dilata, avem ceea ce este genetic. Noi putem doar să îmbunătățim aspectul porilor. Aș vrea să le spun pacientelor, atunci când fac demachierea să folosească apă călduță, ci nu fierbinte. Atunci când fac baia cu aburi, să nu fie o ședință prea îndelungată, deoarece atunci porii tind să se dilate”