Bucuria de a avea o haină nouă și de a o îmbrăca cât mai repede poate să te coste mult. Mai mult, unora atât de mult le place o haină, că nu o mai lasă după ce au probat-o la magazin. Specialiștii în igienă și medicii recomnadă altceva! Vezi de ce trebuie spălate hainele înainte de purtare.

Bolile de piele – dermatitele – pot fi prevenite uşor prin instituirea unor măsuri de igienă stricte, dar şi cu precauţie. Hainele pot fi purtători foarte activi ai bolilor de piele, așa că o igienizare preventivă te va feri de ele. Acest lucru se referă în special la articolele care se poartă direct pe piele, deoarece consecințele pot fi greu de tratat.

Hainele noi pot fi purtătoare de microbi din depozitele pe unde au stat sau de pe pielea altor persoane care le-au mai probat. În plus, în procesul de transportare, vestimentația poate cădea, poate fi pusă în cutii care poartă microbi sau poate sta în locuri prost aerisite.

Desigur că acest lucru nu se referă la hainele groase, de genul paltoanelor, scurtelor sau a încălțămintei. Acestea pot fi igienizate în alte moduri. Dacă țineți neapărat să împrospătați cumva hainele noi, amintiți-vă că microbii dispar și la temperaturile joase, iar aici congelatorul vă poate fi de un real folos.

Distribuie articolul: