În ultimii ani, uleiul de cocos a devenit cunoscut ca fiind un produs minune, care poate repara orice, însă acesta nu ar trebui aplicat pe față, în special de către persoanele care suferă de acnee.

Care e problema?

Uleiul de cocos nu se comportă pe piele ca alte uleiuri, ci ca o ceară. Cu alte cuvinte, nu poate pătrunde prin pori, ci rămâne pe partea superioară a pielii, iar acest lucru duce la blocarea porilor. Acest lucru afectează în special persoanele care suferă de acnee, dar nu numai.

Mai mult, nu are un profil nutrițional foarte mare, cu beneficii importante pentru piele, precum alte uleiuri care hrănesc mai bine pielea.

Uleiul de cocos ca demachiant

Multe femei folosesc uleiul de cocos pentru a elimina machiajul, mai ales cel rezistent. Însă dacă nu te speli foarte bine, există șanse mari să mai rămână urme care blochează porii. Mai potrivit în acest scop sunt uleiul de argan sau cel de șofrănel.

În jurul ochilor

Pentru că în această zonă nu există ganglioni de sebum, uleiul de cocos poate fi aplicat în jurul ochilor, dar într-un strat foarte subțire.

Citește și: Pentru cei cu kilograme în plus! De ce ar trebui să gătești cu ulei de cocos 

Distribuie articolul: