A rupe o relaţie cu un partener pentru a începe alta, a devenit un lucru obişnuit, dacă nu o tradiţie sau chiar necesitate. Noroc de cei ce o fac liniştit şi mai rămân prieteni. De obicei însă, despărţirea e însoţită de durere, dezamăgiri şi lacrimi. 

Statistic vorbind, doar 5% din cupluri sunt fericite. Ceilalţi îşi trăiesc viaţa în dubii, strigăte, ignorare, ne mai vorbind de cei ce trăiesc în singurătate. Pentru a înţelege cauza acestei situaţii va trebui să vă reamintesc de două concepte fundamentale: rațiunea şi sufletul.

Rațiunea este extrem de vulnerabilă. Anume ea este formată prin educaţie şi influenţa celor din jur, aici se păstrează dorinţele, punctele de vedere, idealurile spre care tindem. Şi vreau să atrag atenţia, că idealurile au capacitatea de a se schimba, şi partenerul ideal de acum doi ani în urmă arată altfel, decât cel de la moment.

Sufletul, din altă parte, este veşnic, stabil. Glasul său este slab şi deseori ignorat de minte. Noi îl numim intuiţie. Şi chiar dacă ştiinţific nu a fost demonstrată existenţa sufletului, puţini care au nevoie de aceste dovezi, pentru a fi convinşi că el există.

Acum, când avem în faţă aceste două elemente, este mult mai uşor să înţelegem pe ce se bazează alegerea bărbaţilor, ce trec dintr-o relaţie în alta. Alegerea lor este efectuată de rațiune, care acum vrea asta, iar mâine va vrea altceva, iar poimâine ceva mai bun.

Schimbul de parteneri este evident, atâta timp cât alegerea partenerului este efectuată de veşnic schimbătoarea rațiune. Tot ea dă naşterii fricii de a fi singur, şi ne împinge să creăm relaţii pentru a evita această frică, nu pentru a fi cu omul care ne place.

Pentru a înţelege ce vrea sufletul, nu rațiunea, este nevoie de o diferenţiere între manifestările acestora. Orice dubiu cu privire la partener şi crearea relaţiei cu el arată nemijlocit că sufletul spune “Nu”. Dacă sufletul tace, înseamnă că noi nu-l auzim. Însă dacă el spune “Da” trebuie să fim atenţi. Acest “Da” poate aparţine rațiunii, şi de obicei anume aşa şi este.

Femeile mai rar întâmpină greutăţi de acest fel. Instinctul de mamă le-a păstrat abilitatea de a percepe corect impulsurile sufleteşti. Bărbaţii însă, au nevoie de a le dezvolta. Iar până ei o vor face, femeilor le rămâne să-şi ia viața în propriile mâini.

Distribuie articolul: