Orgasmul e pretutindeni şi, uneori, nicăieri. Despre miturile sale, studii noi şi explicaţii medicale, vorbim îndată. 

Un studiu realizat prin primăvara lui 2013 de un grup academic de la Universitatea Harvard a răsturnat vechiile concepţii privind relaţiile intime dintre bărbaţi şi femei. Studiul a arătat că şi bărbaţii simulează orgasmul, nu numai femeile, iar motivele ţin de cât de dedicaţi sunt aceştia relaţiilor pe care le au. Profesorul de urologie Abraham Morgentaler care s-a ocupat de studiu, chiar a publicat după aceea o carte pe această temă. Morgentaler a susţinut că marea surpriză pentru el nu a reprezentat-o faptul că bărbaţii simulează orgasmul, ci motivele pentru care fac acest lucru.

„Marea surpriză pentru mine atunci când am început să studiez acest aspect, acum 25 de ani, a fost că, atunci când un bărbat se află într-o relaţie, pare să ţină mai mult la partener decât la el însuşi. Pentru fiecare bărbat care se poartă urât cu o femeie, eu pot da alte exemple de 10 bărbaţi care sunt dedicaţi şi loiali şi fac tot posibilul pentru a fi un partener de nădejde”, a mai precizat profesorul. De unde eu înţeleg că bărbaţii chestionaţi pentru studiul cu pricina au declarat că mimează orgasmul pentru că ţin la partenere. Dincolo de explicaţiile lor, un alt studiu din acest an realizat de Universitatea din Kansas, a arătat că 70% dintre femei şi 30% dintre bărbaţi au recunoscut simularea orgasmelor.

Varianta femeilor

Desigur, a existat şi o cercetare, înainte celei care s-a concentrat pe bărbați, în cadrul căreia femeile au fost întrebate de ce se prefac că simt plăcerea, dacă în realitate nu se întâmplă asta. Iar cercetătorii spun că au descoperit adevăratele motive pentru care femeile mimează orgasmul, iar acestea par să fie legate de nesiguranţă şi de teama lor de intimitate. Spre deosebire de situaţia de mai sus, autorii acestui studiu nu au fost de părere că acest lucru are legătură cu protejarea sentimentelor partenerului.

Erin Cooper, cercetător la Universitatea Temple din Pennsylvania, a intervievat 366 de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 32 de ani, care au recunoscut că au mimat orgasmul. Şi aşa a ieşit la iveală că multe femei se prefac din cauza fricii de intimitate sau pentru că se simt nesigure cu privire la reacţiile corpului lor în timpul actului sexual. „Femeile cărora le este greu să se apropie de oameni la nivel emoţional au probleme şi în ceea ce priveşte apropierea la nivel sexual”, a declarat Erin Cooper. Un alt motiv pentru care femeile mimează orgasmul este pentru că vor ca actul sexual să se termine mai repede.

Distribuie articolul: