În timp ce unii consideră că femeile de succes au noroc grație unor talismane ca „o pereche de pantofi”, „un inel” sau „o brățară lată”, alții consideră că cele mai impozante talismane ale femeilor influente sunt reprezentate de eșarfe! Exemeplele de mai jos te vor convinge despre acest lucru!

Celebra italiancă Ilaria Alber-Glanstaetten, care îndeplinește de ani buni funcția de relaționist (Corporate & Brand Communications) în cadrul companiei Ferrari, poartă la gât o eșarfe absout deosebite. „Într-o lume a modei, în care predomină brandurile de lux cărora le aparțin și eu, este important să ai în posesie obiecte la temă”, spune Ilaria. Poate scoate din buzunar până la 700 de dolari pentru o singură eșarfă Pashmina, din cașmir sau din mătase.

„Femeile au început să corespundă tot mai mult dress-code-ului corporativ”, declară Donna Loveday, curatorul expoziției „Women, Fashion, Power”, din cadrul muzeului londonez de design, după cum scrie scrie BBC. Eșarfele apar din ce în ce mai des la gâtul femeilor care participă la conferințe, se află în instituții guvernamentale sau muncesc în oficii. Prin acest accesoriu, ele își arată individualitatea!

foto: blogs.reuters.com

foto: blogs.reuters.com

Printre celebrele femei care poartă cu regularitate eșarfe, se numără Christine Lagarde, actualul director general al Fondului Monetar Internațional, dar și Anne Hidalgo, actualul primar al orașului Paris.

Se întâmplă ca eșarfele de la gâtul femeilor să indice și asupra stării lor sociale. „În trecut, femeile se îmbrăcau într-un mod care nu le diferenția din punct de vedere economic atunci când erau la serviciu. În prezent, femeile nu mai resimt nevoia să ascundă acest lucru sau să-și mascheze feminitatea”, mai declară curatorul expoziției „Women, Fashion, Power”.

Actualul primar al capitalei franceze preferă sacourile și pantalonii de nuanțe întunecate, însă are în posesie și o adevărată colecție de eșarfe. Și le prinde la gât pentru a stârni interes pentru felul în care arată.

Genevieve Bell, vicepreședinta companiei Intel, are neapărat, în garderoba sa, și eșarfe. Este înconjurată de bărbați, de aceea își pune la gât acest accesoriu pentru a se diferenția.

foto: flickr.com

foto: flickr.com

Se pare că eșarfele le pot ajuta pe femei să avanseze în carieră și asta, pentru că atrag atenția asupra chipului lor. Cercetările au demonstrat că o probabilitatea ca un bărbat să atragă atenția asupra chipului unei femei este mai mare, dacă aceasta poartă la gât o eșarfă. În plus, interlocutorul o percepe, pe femeia cu eșarfă la gât, ca pe un partener de discuție atrăgător, magnetic, care merită să fie ascultat. Pe de altă parte, oamenii care arată mai bine, sunt considerați a fi mai sinceri.

Atunci când alegi o eșarfă pe care să o porți, alegi, de fapt, o informație pe care tinzi să o transmiți. „Dacă folosești corect o eșarfă corespunzătoare, creezi impresia că ești o persoană sofisticată, care își construiește identitatea vizuală cu mare atenție”, declară Mirella Zanatta, locțiitorul directorului de programe al companiei Corporate Class Inc. Zanatta are în posesie peste 50 de eșarfe selectate cu mare atenție. „O culoare potrivită a eșarfei creează impresia că ești sănătoasă, odihnită și influentă. Femeile care aleg eșarfe voluminoase se înșală amarnic atunci când consideră că stârnesc senzația de autoritate”, declară Mirella.

 

Distribuie articolul: