Larisa Cuznețov, doctor habilitat în pedagogie, profesor universitar și consilier de familie ne-a dezvăluit, recent, în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA, mai multe detalii despre cauzele care duc la conflicte „nupțiale” în rândul partenerilor. Ce a dezvăluit consiliera, vedeți mai jos. 

„În primul rând, aceste probleme apar ca rezultat al suprasolicitării bărbaților: sunt obosiți, muncesc mult și sigur că au foarte multe griji. Plus, cu părere de rău, există și fenomenul alcoolizării latente, prin bere și îmi pare foarte rău și pentru că se promovează consumul de bere. 

Berea influențează foarte negativ asupra hormonilor masculini, iar la bărbați apare așa-zisa burtică „de bere”. Apoi, apare și un comportament deosebit al bărbaților. 

Sigur că și incultura duce la problemele nupțiale ale cuplurilor. Mulți parteneri se adresează la consilierii de familie cu pretenția că partenerii lor nu se manifestă ca niște sex-bombe. Am avut și cupluri în care partenerii aveau circa 50 de ani, iar soția cerea sex în fiecare zi. Sigur că asta nu este adecvat vârstei. Trebuie să cunoaștem starea sănătății partenerilor.

Problemele apar atunci când femeile nu sunt satisfăcute și devin foarte vulnerabile sufletește, dar și din cauza agresivității soților”, a subliniat Larisa Cuznețov.

Distribuie articolul: