Cântărețul din Belarus care va încânta, în acest an, publicul de la Erovision Song Contest, se numește Teo. Acesta, însă, nu este numele său adevărat. Despre cine se ascunde în spatele acestui nume scenic, aflați în cele ce urmează.

Deși e numit Teo pe scenă, în realitate se numește Yuriy Vaschuk. S-a născut în orașul Minsk și are fix 30 de ani.

Cum s-a născut pseudonimul ”Teo”? Printr-o simplu search pe Google: ”Am apăsat pe butonul cu litera T și mi-a apărut acest nume. Mi-a plăcut din prima secundă, așa că l-am ales!”

Teo este cuceritorul concursurilor internaționale de muzică instrumentală pentru copii. La doar 17 ani, norocul l-a strâns de mână: i s-a propus să se angajeze la National Academic Concert Orchestra din Minsk și să fie condus de Mikhail Finberg.

Cea mai mare experiență a vieții a acumulat-o anume acolo. Până la 20 de ani, a devenit super experimentat în tot ce se numește aranjament pentru scenă, compunere de piese și interpretare solo.

Iuriy este îndrăgostit și de televiziune. Prezintă emisiunea ”Наперад у мінулае”, difuzată la posturile «Беларусь 3» și «Беларусь 24».

Dragostea față de Eurovision i s-a înfiripat odată cu pregătirea mai multor piese pentru selecțiile naționale. A scris piesele finalistelor Natalie Tamelo și Tasha OD.

A decis, totuși, să lase profesia de autor al pieselor altor artiști, așa că a decis să meargă el însuși la Eurovision. Visul de a fi selectat i s-a împlinit. La Copenhaga, Teo va interpreta piesa ”Cheesecake”.

Teo va cânta la a doua semifinală a concursului, adică pe data de 8 mai.

Întrebat fiind de ce a ales această denumire și ce legătură are cu această prăjitură din brânză, Teo a răspuns: ”Sensul din spatele piesei Cheesecake este unul simplu: Este un cântec pozitiv, chiar dacă am rupt relația cu o fată, pentru că m-am saturat să mă numească brânză dulce. Noi toți trebuie sa fim tratați cu respect.”

Să înțelegem că Teo vrea să se răzbune pe acea fată, pentru felul în care îl trata? Nu știm. Să urmărim piesa, poate abia după asta vom înțelege!

Amintim că Orange Moldova și Moldova Agroindbank vă prezintă etapa internațională “Eurovision Song Contest 2014”.

Vă invităm să accesați modulul Eurovision 2014 pentru a asculta și vota piesele interpreților favoriți.

Distribuie articolul: