Ați observat vreodată că majoritatea hainelor cu nasturi pentru bărbați și femei se încheie diferit? Mai excat, nasturii la cămașa pentru bărbați se încheie din partea dreaptă, iar cele pentru femei din partea stângă. Să știți că acest lucru nu are nicio legătură cu partea creierului care gândește mai mult și mai bine nici la bărbați, nici la femei.

Această tradiție de confecționare a cămășilor, dar și a altor haine care sunt dotate cu nasturi vine în din secolul al XIII-lea, atunci când au și fost inventați nasturii. Nu fiecare femeie își putea termite un corset cu nasturi, cămașă sau nasturi la o rochie. Doar aristocratele aveau nasturi la haine, iar acestea, de cele mai multe ori, erau îmbrăcate de cameriste, garderobiere sau fetele care le ajutau.

camasa nasture 1

Deoarece bărbații se îmbrăcau singuri, nasturii erau puși de partea dreaptă, iar pentru că femeile erau îmbrăcate, respectiv, încheiete la nasturi de altcineva, aceștia se puneau tot cu încheiere din dreapta, doar că a unei terțe persoane care făcea acest lucru. Tradiția însă s-a păstrat, astfel făcându-se de multe ori delimitarea dintre o haină concepută pentru femei și alta pentru bărbați, deși aparent pot arăta foarte asemănător.

SURSA

Distribuie articolul: