Uneori frumusețea îți poate aduce daune, mai ales dacă ai o profesie în care trebuie să impui credibilitate. Și aici e referim nu doar la frumusețea feminină, dar și cea masculină. 

O echipă de cercetători a ajuns la concluzia că bărbaţii frumoși dezavantajaţi la locul de muncă, petru că nu inspiră încredere colectivului din care fac parte.

Potrivit coordonatorului studiului, Marko Pitesa, spune că s-a axat în cercetare pe patru aspecte: evaluarea CV-ului, interviuri, sesiuni de întrebări şi răspunsuri şi aprecierea profilurilor studenţilor de la universităţile de comerţ, scrie Npr.org

Participanţii la experiment au primit două serii de fotografii, una cu bărbaţi frumoşi, cu trăsături armonioase şi o alta cu persoane care nu prea se încadrau în tiparul de frumuseţe masculină.

În rezultat, reprezentanţii sexului puternic ce făceau parte din categoria bărbaților frumoși nu sunt tolerați la locul de muncă, fiind priviţi cu dispreţ de colegii lor, mai puţin arătoşi.

Lucrurile stau şi mai prost în cazul femeilor frumoase, acestea fiind considerate de majoritatea mai puţin competente.

Percepţia asupra bărbaţilor diferă însă. Un individ frumos, impunător, nu va cădea drept o persoană incompetentă, iar profilul său va fi privilegiat chiar, atunci când va aplica pentru un job.

Lucrurile vor sta bine pentru acesta dacă noul loc de muncă presupune o echipă, însă dacă fiecare va fi pe cont propriu, bărbatul arătos va semăna frică printre colegi, de teamă că acesta le va aduce concedierea.

„Dacă sunteţi vânzător de maşini, vânzătorul de maşini de lângă voi este concurentul vostru direct, deoarece, dacă el vinde mai multe maşini decât dumneavoastră, atunci prima voastră va scădea”, a explicat un jurnalist la radioul public american.

Mai mult decât atât, studiul coordonat de Marko Pitesa a dezvăluit că bărbaţii frumoşi sunt considerați plini de egoism, cu mai puţine şanse de a se remarca profesional decât cei mai urâţei.

Bărbații frumoși au de suferit nu doar la locul de muncă, ci și în relație. Asta dacă au o parteneră geloasă, care, cu mare greu poate rezista ochilor seducători ale femeilor din jur.

Distribuie articolul: