Pe timpuri, teatrul era considerat un adevărat centru de artă, iar pregătirile pentru o seară culturală durau ceva mai mult. Astăzi oricine doreşte poate să meargă la spectacol fără a respecta o etichetă. Evelina şi Mihai Prisăcaru au decis să meargă la un spectacol, dar şi să respecte regulile de bune maniere. Astfel, bărbatul a îmbrăcat un costum de culoare închisă, iar doamna o ţinută de seară. Au ajuns la teatru cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului, rezervându-şi timp să aranjeze hainele la garderobă, după ce Mihai a ajutat-o pe soţie să-şi lase haina. După ce au găsit locurile, bărbatul a trecut primul, pe rândul de scaune, cu faţa la cei ridicaţi, pentru a-şi cere scuze că a deranjat şi a mulţumi. În timpul spectacolului au fost deranjaţi de comentariile nepotrivite ale vecinilor.

De reţinut:
1. Dacă femeia rămâne în faţa oglinzii, bărbatul o va aştepta alături sau va rămâne puţin în urma ei.
2. Este inadmisibil să intraţi la spectacol după ce s-a stins lumina şi să deranjaţi, mai ales dacă aveţi locurile în mijlocul sălii. Regulile de bune maniere vă cer să aşteptaţi până la pauză.
3. În cazul în care aţi văzut o cunoştinţă o salutaţi printr-o simplă înclinare a capului, dar nu începeţi o conversaţie.
4. Este nepoliticos să părăsiţi sala înainte de sfârşitul spectacolului ori să vă pregătiţi în timpul ultimei scene de plecare.
Cu siguranţă, regulile de bune maniere vă vor ajuta să evitaţi situaţii neplăcute, să fiţi apreciaţi de cei din jur şi să vă bucuraţi de reuşite încântătoare.

Distribuie articolul: