Nunta este evenimentul, probabil cel mai fastuos petrecut în Moldova, unde se pune mare accent pe meniu. Mirii țin să aibă bucate care mai de care delicioase, multe la număr și decorate într-un mod special. Grigore Sîrbu, managerul Restaurantului Platinum din Chișinău ne-a povestit despre importanța meniului de nuntă și dacă merită sau nu să punem atât de mare preț pe mâncare.

În primul rând, mirii vor să vadă sala și pun un accent pe decor, pe culorile de la sală, pe luminozitate, pe aer condiționat. Ulterior, contează meniul.

Trăim în Moldova, lumea mănâncă mult, îi place să vadă multă mâncare. De fapt mai mult vede, decât mănâncă. Dar totuși, vor un meniu bogat. La momentul de față sunt 16, 20 de bucate, care nu se consumă într-un final.

Această tendință de a avea un meniu foarte bogat, vine încă din timpurile vechi, când nunta se făcea acasă în cort, iar gospodinele din toate vecinătățile, se adunat, tăiau porci. Din tot ce aveau, tot puneau pe masă și ieșea o masă cu multe etaje.

Acum încercăm să nu mai facem tradiția asta. Vedem și pe rețelele de socializare, niște mese care toată lumea le ia în râs, cu o groază de mâncare pe ele, care până la urmă oricum nu se aruncă, termenul de valabilitate nu e chiar atât de mare.

Desktop48

Detalii pe pagina de Facebook PLATINUM Hotel, Cafe & Restaurant

platinum

P

Distribuie articolul: