Shoshana B Roberts este actriță. Americanca de 24 de ani a decis să iasă pe străzile din New York și să se plimbe timp de 10 ore doar pentru a demonstra care la ce presiune este supusă femeia atrăgătoare, odată ce se vede ieșită în stradă. Tânăra a filmat întregul experiment, iar la sfârșit a numărat câte „agățări” i-au fost adresate. Rezultatul vorbește de la sine.

Potrivit „The New York Post”, Shoshana B Roberts s-a îmbrăcat foarte obișnuit, înainte să-și înceapă experimentul, iar blugii negri și maioul tot de culoare neagră n-aveau cum să trezească suspiciuni și provocări din partea bărbaților.

Cel care a ajutat-o să filmeze experimentul a fost Rob Bliss – un prieten apropiat de-al fetei. Având camera camuflată în rucsac, acesta a înregistrat cu amănuntul fiecare mesaj pe care Shoshana îl primea din partea bărbaților. 

La sfârșitul experimentului, cei doi activiști au numărat toate „agățările” la care a fost supusă Shoshana și cu constatat că aceasta fusese presată verbal de 109 ori, neluând în considerare șuierăturile și semnele făcute cu ochiul. Unul dintre bărbați s-a ținut „scai” de urmele fetei pe parcursul a câteva minute în șir. 

Nu toate replicile bărbaților, însă, au avut un conținut negativ. Unii dintre ei pur și simplu i-au urat să aibă o zi frumoasă, iar alții doar au rugat-o să zâmbească. The Huffington Post scrie că scopul celor doi tineri a fost să bată alarma asupra pericolului hărțuirii la care sunt expuse femeile, odată ajunse în stradă. 

Experimentul video a fost executat la comanda organizației Hollaback, care are drept scop diminuarea fenomenului hărțuirii stradale, care se întâmplă în fiecare țară a lumii. Deși a fost încărcat pe YouTube cu doar trei zile în urmă, filmulețul care descrie cum a avut loc experimentul a fost vizualizat de peste 22 milioane de oameni din întreaga lume. 

Foto: captură video

Distribuie articolul: