În zilele de sărbătoare a Paștelui Blajinilor porțile cimitirelor din capitală vor fi închise, iar accesul va fi restricționat. Anunțul este făcut de primarul general al capitalei Ion Ceban după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică Chișinău din 15 aprilie, menționează AGORA.md.

Locuitorii capitalei sunt atenționați că în zilele în care se sărbătorește Paștele Blajinilor accesul pe teritoriul cimitirelor va fi interzis.

De altă parte, autoritățile municipale informează că în restul zilelor de toate porțile cimitirelor sunt deschise pentru cei care doresc să facă ordine la morminte.

Accesul va fi permis zilnic în intervalul orelor 8.00 -17.00. În plus, cimitirele sunt deschise și în zilele de sâmbătă urmare a solicitărilor multiple.

Amintim că anul trecut sărbătoarea Paștele Blajinilor a fost amânată pentru datele de 7 și 8 iunie 2020. Despre aceasta a anunțat Mitropolia Moldovei, după o întâlnire cu ex-președintele Igor Dodon, încă în luna aprilie. Astfel, sărbătoarea va fi în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt.

Atunci primăria Chișinău a mai interzis și consumul de produse alimentare și a băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor, dar și comerțul ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor.

Distribuie articolul: