Nou-născutul din familia ta a devenit, nu doar principala ta preocupare, ci și principalul subiect de discuție – oriunde, oricând și cu oricine. S-ar părea că este absolut normal, dar dacă faci asta de dimineață până seara, s-ar putea să fie o problemă. Să fie oare așa?

Este normal să te topești atunci când te gândești la bebelușul tău, însă dacă te recunoști în cele descrise mai jos este cazul să îți „reevaluezi” atitudinea. Să schimbi un pic cursul gândirii și al comportamentului tău. Nu e nimic complicat.

Situații argumentate: pro și contra

Înainte sa devii tu însăți mămică, nu înțelegeai în ce „specie” s-au transformat prietenele tale „cool” după ce au născut. Toate acele discuții nesfârșite despre cum „s-a ușurat” micuțul în scutece… purtate nu oricum, ci în public! Te întrebai: chiar nu își dau seama cât este de nasol? Acum ai putea vorbi tu însăți – și chiar o faci – despre culoare, consistență, frecvență. Ajunge!

Copilul tău are blog de la vârsta de două luni? Și pentru că încă nu stăpânește spațiul cibernetic, ai tu grijă să notezi atent fiecare întâmplare, scutec schimbat, fiecare masă și regurgitare din viața lui. Nu crezi că e penibil? 

În orice subiect de conversație încerci cu disperare să readuci în discuție o temă despre copilul tău și realizările lui.

La o cafea cu alte mamici, doar ceașca ta este neatinsă. Ai fost prea preocupată să le expui ultimele metode de parenting despre care ai citit, plus argumente pro.

Fii atentă. Chiar și bebelușul tău s-a plictisit atât de tare, încât a ațipit în cărucior.

Poate ca nu îndrăznește să-ți spună în față, dar chiar și soțul tău începe să se cam sature de discuțiile infinite despre copii. Îl adoră, dar nu ține morțiș să afle ce a făcut în timpul zilei, minut cu minut.

Ai observat că la birou, de câte ori deschizi subiectul „bebe al meu”, colegii tăi au brusc foarte multă treabă. Știu că dacă manifestă interes nu vor scăpa prea curând de avalanșa de informații despre cel mic. Sau chiar de un „tur” prin albumul foto (poate fi și în telefon) pe care îl porți mereu cu tine. Ajunge să le spui că e bine sau că a spus primul lui cuvânt, dacă vei face asta mai rar, atunci ei vor fi mai interesați despre „progresele” copilului tău.

Ți se întâmplă să realizezi, uneori, în timpul unui monolog despre bebeluși, că iar vorbești despre copilul tău. Știi ceva? Este cel mai frumos lucru care ți s-a întâmplat. Așa că e cumva normal sa te obsedeze, să vorbești numai și numai despre el, dar încearcă să realizezi că nu ești doar tu mama-eroină care a dat naștere unui copil. Anume din acest motiv s-ar putea să-ți pierzi toate prietenele (care încă nu au copii și nu prea te înțeleg), obosite de conversațiile cu tematica „odorașul meu”. Stai calmă, oricum ele te vor întreba (fie din interes, fie ca așa e bine) și vei avea șansa să te „lauzi” că ai un copil minunat.

Sursa: mami.ro

Sursa foto: questioare.ro