Atunci când un bărbat vorbește lumii cu respect și dragoste despre soția sa, acest lucru inspiră la maxim și trezește admirație. Scriitorul Robert Kiyosaki, a atins culmile succesului, datorită soției sale, Kim despre care acesta vorbit extrem de frumos pentru cuvântul înainte la cartea „Femeie bogată”, scrisă de Kim Kiyosaki.

Există o zicală care sună așa: „În spatele fiecărui bărbat de succes stă o femeie puternică.” În cazul meu, zicala aceasta este categoric adevărată. N-aș fi avut succes dacă n-ar fi fost soția mea, Kim. Uneori mă întreb unde aș fi ajuns fără ea.

Sigur că atunci când am întâlnit-o pe Kim, ceea ce m-a atras a fost frumusețea ei exterioară. Cu ocazia primei noastre întâlniri, am aflat că era nu numai o fată drăguță, ci avea și creier. Era foarte inteligentă. Pe măsură ce ne-am cunoscut mai bine, am constatat că era mai frumoasă în interior decât în exterior, și atunci m-am îndrăgostit de ea. Dacă sufletul-pereche există, cred că eu mi l-am găsit pe a meu.

Iar vremurile grele mi-au demonstrat că are coloană vertebrală. Datorită puterii sale interioare am traversat împreună unele dintre cele mai dificile experiențe pe care mi-a fost dat să le trăiesc și mă îndoiesc că aș fi reușit să fac asta fără ea. Nu puține au fost situațiile – când nu aveam bani, nu aveam un acoperiș deasupra capului, brațe, iar eu plângeam ca un copil. Ea a fost curajoasă, a avut coloana vertebrală  și nu și-a pierdut niciodată încrederea în mine, nici măcar atunci când eu însumi mi-o pierdusem.

Ca în cazul majorității cuplurilor, am avut și noi certurile și neînțelegerile noastre. Binînțeles că nu duceam o viață de genul Ozzie și Harriet (*The Adventures of Ozzie and Harriet este un sitcom american difuzat de ABC între 1953 și 1966. În timp, a devenit sinonim cu viața de familie ideală din America anilor ’50 ai secolului trecut.) de acele vremuri grele – cu suișurile, coborâșurile și greșelile făcute – este faptul că din iubirea mea față de Kim s-a dezvoltat respectul. Este o femeie care trăiește pe propriile picioare. Nu trebuie să am eu grijă de ea. Este modernă, elegantă, cu simțul umorului,  bogată, bună, iubitoare, strălucitoare și independentă.

Când jucăm golf împreună, ea așază mingea pentru prima lovitură în locul destinat bărbaților. Nu-i stă în fire să ceară sau să aștepte favoruri doar pentru că este femeie. Și, din nefericire, se întâmplă adesea că mingea lovită de ea să ajungă mai departe decât a mea, iar punctajul ei să-l depășească pe al meu. Slava Domnului că nu face haz din victoriile ei.

Când ne-am cunoscut aveam la activ o mulțime de datorii și de greșeli, lecții importante de viață și un vis. Ea a fost dispusă să împărțim aceeași viață, deși eu nu aveam nimic altceva pentru a transforma acele visuri în realitate. Astăzi, am depășit amândoi de mult visurile de început, iar ceea ce trăim în prezent este un vis aflat dincolo de ceea ce ne-am imaginat vreodată.

Știu că nu pentru bani s-a căsătorit cu mine, fiidcă atunci când ne-am cunoscut eram lefter. Cât despre investiții, nu am făcut altceva decât să o învăț ce mă învățase Tatăl meu bogat. În domeniul investițiilor a dovedit o mare afinitate. Astăzi, ea este mult mai bună decât mine în investiții, încheind tranzacții mult mai importante decât am reușit eu vreodată să finalizez. Este o femeie care s-a afirmat prin eforturi proprii, o Femeie bogată.

De aceea am fost foarte mândru să scriu cuvântul înainte pentru prima ei carte dintr-o serie care va continua. Ea reprezintă pentru mine imaginea modelului de femeie modernă – amuzantă, iubitoare, bună, frumoasă, independentă, isteață și bogată. Când vine vorba despre bani și investiții, știe ce vorbește. Am văzut-o transformându-s dintr-o tânără care nu știa nimic despre bani și investiții, într-o femeie bogată care reprezintă autoritate în domeniu. Kim pune în practică ceea ce predică. Este o mare plăcere pentru mine să scriu acest cuvânt inainte pentru prietena mea cea mai bună, partenera mea de afaceri și soția mea, Kim.