Ca mai întotdeauna în ajunul zilei femeii, dacă ieși în oraș, vezi o mulțime de cupluri care nu prea se potrivesc în ansamblu ca pereche – din simplu motiv că femeile deseori exagerează atât la capitolul vestimetație cât și machiaj, în schimb partenerii lor au un aspect mai neglijent în cea ce privește propria persoană și rămân pe planul doi. Pentru cele care vor să se „revanșeze” și să-și răsfețe partenerul, vă oferim câteva argumente și sfaturi utile care te vor ajuta sa-ți îngrijești iubitul. Cu atât mai mult, că 1 martie e ocazia perfectă pentru un asemenea cadou de Mărțișor! Astăzi e ziua când putem uita de feminism, independență, seriozitate și responsabilitate pentru propria persoană în cuplu – pentru a ne lua un aer de femeie grijulie și atotcunoscătoare, ca și matroanele romane.
Așadar, primul lucru asupra căruia ar trebui să tragi atenția este vestimentația. Aceasta trebuie să fie curată, călcată și neapărat atenție maximă la așa detalii cum ar fi prezența tuturor nasturilor, buzunarele (des)cusute, dunga pantalonilor și lungimea acestora.

Bărbații nu prea țin cont de caracteristicile stilurilor vestimentare, astfel foarte des îi putem vedea în blugi și pantofi clasici, în palton elegant și pantaloni casual. Ar fi cazul să-l ajuți, probând și combinând împreună cu el diverse piese vestimentare din garderoba lui. Asta, dacă reușești să-ș convingi fără să-l forțezi și să-l obligi: astfel se va simți liber și va înțelege cât de mult ții la el, iar tu îți vei atinge scopul.

Mai departe, podoaba capilară. Dacă partenerul tău poartă părul lung, atunci ia-l cu tine la frizer, cel puțin odată la doua luni, pentru a da forma corectă părului și a împiedica despicarea vîrfurilor. Ai putea să-i pui în buzunar un mini pieptene, ca să-și poată aranja părul dacă este necesar.

Ai grijă ca părul lui să fie spălat regulat, așa cum o faci tu, sau cel mai bine invită-l cu tine la baie. Invitația trebuie să sune ca un joc în care cochetezi cu el și sub nicio formă nu ca un reproș. Și dacă el nu îndraznește să folosească un balsam, atunci joacă-te în părul lui și aplică-i-l tu, iar între timp spune-i că are un păr frumos și că balsamul îi va da mai multă strălucire și hidratare. Dacă să faci asta o dată sau două ori, e garantat că o să înțeleagă efectul.

Dacă ai lângă tine un tip mai rebel, află dacă nu cumva utilizează gelul de duș pe post de produs all-in-one pentru corp și păr. Ar trebui să știi că aceasta poate cauza apariția mătreței. De aceea, cumpară-i o soluție specială pentru bărbați, pe care știi că n-ar îndrăzni să și-o cumpere singur.

Următorul pas este combaterea transpirației. Bărbații transpiră mai mult decât femeile – iată de ce e bine să aibă un anti-transpirant eficient, care oferă protecție sigură pe parcursul întregii zile, indiferent că veți opta pentru spray, stick sau roll-on. Și un gel de duș antibacterian sau extra-fresh.

Nu-i pensa sprâncenele, o faci doar dacă este imperios necesar și numai în funcție de aspectul feței. Recomand să apelați la un specialist, care pentru început să le dea forma corectă, ca pe viitor să o păstrați. Poți scapa de firele rebele din sprânceană, scurtându-le cu ajutorul unui foarfece și al unui piepten-perie, pe care le găsiți în orice trusă de igienă. Apropo, un astfel de set, care să includă o forfecuță, o pilă, o pensetă, un clește și un mini-pieptene poate fi un cadou neașteptat de binevenit pentru bărbați!

Bărbații, la fel ca și femeile, suferă de puncte negre și acnee. De aceea, mențineți tenul feței permanent curat, folosind loțiuni de curățare a tenului și exfoliante pentru față. Atenție maxima la tipul tenului – cu toate că pielea bărbaților este cu aproximativ 20% mai groasă decât cea a femeilor, acesta se poate irita cu ușurință.
Specialiștii dermatologi spun așa: pentru tenul uscat este recomandată curățarea o dată la 2-3 saptămâni, iar pentru pielea grasă – o dată pe săptamână, după care să hidratați pielea feței. Astfel, va scăpa de aspectul tern al pielii, iar tenul va arăta mai proaspăt și mai curat. Pentru a camufla micile imperfecțiuni create de acnee și cearcăne, poate folosi un corector de față: acest creion îl va ajuta să ascundă defectele și să arate la fel de bine ca tine.

Dacă iubitul tau are pielea iritată din cauza bărbieritului, atunci e cazul să adaugi în trusa lui cosmetică un aparat bun de ras, pe care sa-l folosească corect. Specialiștii recomandă ca bărbieritul să fie efectuat după baie, după care să aplice spuma de ras și, pentru a reduce iritația, să nu treacă cu aparatul de ras mai mult de două ori peste aceeași zonă a pielii. Acesta trebuie folosit doar în direcția de creștere a firului, pentru a evita iritarea și creșterea firului de păr sub piele – chiar dacă rezultatul nu va fi unul impecabil.

După bărbierit, se recomandă să usuce tenul cu un prosop moale fără a forța. Pentru cei cu pielea sensibilă ar fi bine să evite loțiunile după ras care conțin alcool sau mentol, care pot provoca usturime și iritație. Pentru un efect tonifiant si antiseptic, se poate folosi crema după ras pe bază de lemn de santal – un produs care se găsește de regulă în farmacii.

Secretul unui om de succes este un zâmbet frumos și o dantură perfectă, de accea ai grijă să-i amintești, că dinții trebuie spălați obligatoriu cel puțin de două ori pe zi. Și desigur, să viziteze stomatologul periodic, pentru a împedica apariția problemelor dentare și dacă este cazul, să apeleze la curățarea profesionistă (cu sau fără înălbirea dinților).

Dacă este fumător înrăit, pentru a înlătura mirosul neplacut de tutun, ar fi bine să aibă la îndemână gume de mestecat mentolate, sau să folosească regulat apă dentară pentru igiena orală. Pentru a combate uscarea buzelor, îi poți cumpăra din farmacie un ruj igienic pentru hidratarea buzelor. Dacă nu vrea să-l folosească sub pretextul că are luciu, poate săruta un șervețel de hârtie. Sau mai bine, mâna ta!

Apropo de mâini, acestea sunt la rândul lor cartea de vizită a fiecărui om. Manichiura trebuie să fie permanent curată, unghiile tăiate săptămânal și corectate cu ajutorul pilei. Atât pentru manichiură, cât și pentru pedichiură, puteți folosi pila de îndepărtare a pielii uscate. Ca argument, îl poți convinge că niciodată nu va risca să aibă aceeași piele fină ca a ta sau a unui bebeluș, fiindcă are cu totul altă structură a pielii. Iar plus la asta, exfolierea va împedica apariția crăpăturilor și va înlătura bătăturile din palme sau cele provocate de încălțăminte.

Pentru cei care își rod unghiile, în farmacii puteți găsi soluții pentru a-l „vindeca” de acest obicei. Nu e garantat să ajute, dat fiind că la origine poate sta un tic nervos sau o carență de calciu și minerale, dar merită să încerci, dacă crezi că e doar un obicei urât de-al lui. În ce privește aspectul soluției, calmează-l că nu se va transforma în metrosexual, fiindcă nu este o ojă, ci doar o soluție amăruie lipsită de luciu, care nu se observă pe unghii.

În ce privește picioarele, dacă suferă de transpirație excesivă care cauzează un miros neplăcut, ar trebui să consulte un medic, pentru a vedea care e cauza transpirației și mirosului și a le trata. Alternativ, puteți alege să procurați din farmacii soluții speciale, dar pentru acestea iarăși aveți nevoie de recomandarea medicului.

Dacă nu te-ai săturat, mai poți de asemenea, să îi faci măști cosmetice cumpărate din farmacii, dacă refuză să viziteze un cosmetolog. Acestea îl vor ajuta să scape de aspectul unui ten obosit sau insuficient hidratat. Și va face bine ego-ului! Ar fi bine pentru acest sezon încă rece să le faceți cel putin o dată la două săptămâni.

În ceea ce ține de parfum, ai grijă să alegeți unul discret. Nu vă bazați doar pe ambalaj sau pe reclamă. Bărbatul ideal trebuie să lase în urmă un miros placut și misterios, dar discret – și sub nicio formă unul dulceag sau înțepător, care sunt mauvais ton.

Chiar dacă bărbații uneori sunt ca niște copii, oricum ei sunt cei care conduc lumea! Iar în spatele lor suntem noi, femeile, care îi conducem pe ei. Așă că iubește-l și ai grijă de el, fiindcă tu îl poți face mai puternic, mai frumos, mai îngrijit, mai blând, mai deștept… toate, pentru tine.

Distribuie articolul: