Mâine, la data de 8 aprilie, Misiunea Socială Diaconia desfășoară campania națională „Masa Bucuriei”. În 100 de magazine din întreaga țară va avea loc, al optulea an consecutiv, colecta de produse alimentare pentru susținerea persoanelor vârstnice și celor din familii social-vulnerabile. Toate donațiile acumulate vor fi transformate în prânzuri zilnice și pachete alimentare distribuite beneficiarilor de la cinci cantine sociale dezvoltate de Diaconia și partenerii campaniei.

Organizată tradițional în Sâmbăta Floriilor, campania de Paști „Masa Bucuriei” este cel mai mare proiect național de sprijinire a oamenilor nevoiași și are drept scop cultivarea solidarității, milosteniei şi iubirii de aproapele. Campania va avea loc concomitent, de la ora 10:00 la 21:00 în 100 de magazine din 20 de localități: Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Soroca, Hâncești, Dondușeni,  Ialoveni şi altele. Lista tuturor magazinelor implicate în campanie poate fi găsită accesând  pagina web a campaniei – www.masabucuriei.diaconia.md.

imagine_banda_cerc

În această zi, cei peste 800 de tineri voluntari îi vor informa și îndemna pe oameni ca, în preajma Sărbătorilor de Paşti, în afară de produsele achiziţionate pentru familie, să doneze produse pentru susţinerea celor în dificultate.

003

Cumpărătorii sunt îndemnați să doneze produse alimentare în Bălți, Cahul, Edineț, Căușeni, Cantemir, Ungheni, Ștefan-Vodă, Strășeni, Călărași, Chișinău, Soroca, Hâncești, Dondușeni,  Ialoveni şi altele cu un termen de valabilitate mai mare, deoarece acestea urmează să fie utilizate, pe parcursul întregului an, în prepararea prânzurilor distribuite la cantinele sociale. 

002

În ziua campaniei, în supermarketuri are loc doar colecta de produse alimentare, nu și de resurse financiare. Toți cei care vor să susțină campania prin donații financiare o pot face online.

image

Cu 15 lei putem oferi zilnic un prânz cald pentru cei care acesta înseamnă încă o zi din viață.

Cum puteți realiza o donație financiară și alte detalii despre metodele de implicare în campanie puteți găsi AICI.

Impact_2016