Sâmbătă și duminică, la Chișinău s-au desfășurat campionatul European la dans Sportiv (10 dansuri) și campionatul Mondial la Dans Sportiv latino și standart, organizat tradițional de Federația Moldovenească de Dans Sportiv în colaborare cu Federația Mondială de profil. Aceste manifestări au coincis cu Aniversarea a 40 de ani a Clubului Codeanca și Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită astăzi. În urma competițiilor, moldovenii Alexandru Bârcă și Ecaterina Vealișina, membri ai clubului Codreanca au devenit campioni europeni în concursul de 10 dansuri (cinci latino-americane și cinci europene). Imnul RM a răsunat și în cadrul competițiilor mondiale, ce s-au ținut tot la Palatul Republicii în acest week-end. Atât la programul latino, cât și la cel standart câștigătorii sunt perechi de dansatori din Moldova.

Evenimentul a fost cu atât mai deosebit, cu cât aniversarea a 40-a a Clubului Codreanca și-a lăsat frumos amprenta printr-un program de “remember”. Au fost readuse pe parchetul de dans cele mai frumoase și de succes dansuri formation, care au adus glorie clubului Codreanca în cei 40 de ani de activitate. Acestea au fost restabilite și reamintite fanilor și iubitorilor dansului formation (colectiv de opt și mai multe perechi).

 

Cu această ocazie, pentru două zile s-a aflat în Moldova președintele Federației Mondiale de Dans Sportiv, ce își are sediul în Spania, la Barcelona, Carlos Freitag. În finalul celor două seri de dans și competiție au fost menționați cei doi organizatori, însuflețitori și maeștri de dans, Svetlana și Petru Guzun, directori la Codreanca și organizatori principali. Cuplul Guzun împlinește astăzi 36 de ani de căsnicie, motiv pentru care PentruEa îi felicită și le dorește succese mari pe viitor.