Stabilită cu traiul în Olanda, actrița Daniela Mudreac a revenit acasă de sărbători. În cadrul unui interviu acordat jurnalistei Cristina Aramă la UNIMEDIA, artista ne-a dezvăluit în ce țară s-a simțit cel mai bine, unde l-a întâlnit pe actualul soț, dar și ce calități trebuie să aibă un bărbat pentru a o cuceri. Mai multe detalii despre cariera și viața Danielei aflați din materialul de mai jos.

Cum este revenirea acasă? Care sunt primele lucruri pe care le faci?

Revenirea acasă este o sărbătoare pentru mine, de această dată a coincis și cu sărbătoarea de Paști. Aici sunt cei mai frumoși ani pe care i-am petrecut după studiile din Moscova, aici vorbești în limba ta, aici poți fi tu însăți, aici revii la ceea ce ai fost cândva, la adevărata ta identitate. Vizita casei părintești și a prietenilor dragi sunt primele lucruri pe care le fac când vin de fiecare dată. Din păcate, nu are cine să mă întâlnească cu bucate în casa părintească, iar menajul și cumpărăturile le fac de una singură.

Daniela

De ce ai decis să pleci din Moldova?

Au fost mai mulți factori, unul dintre ei fiind criza în carieră, pe care nu prea mulți o cunosc. Dar cel mai puternic motiv din cauza căruia am plecat, a fost faptul că n-am fost apreciați și remunerați financiar așa cum ar trebui să fie, pentru că munceam mult: și la posturi TV, radio, spoturi publicitare, și ca interpretă. A fost dificil, prețurile pentru serviciile comunale erau destul de mari, iar salariile unui actor – mici. Intenția era să plec pentru 1-2 ani și să mă întorc, dar mi-a fost atât de bine în Japonia, încât m-am reținut pentru 7 ani. Acolo, am avut o libertate financiară deplină.

Care sunt cele mai plăcute momente din cariera ta?

Apariția teatrului de buzunar și primele turnee pe care le-am avut în România. A fost o producție independentă, a fost ceva nou, oamenii veneau la premieră, erau dornici de ceva inedit, neprăfuit. Atunci mi-am dat seama cât e de frumoasă meseria de actor.

Ai fost printre primele actrițe care s-au dezbrăcat într-un film, cum a fost această experiență?

La un moment dat a fost dificil să trec de această barieră, dar am reușit, e doar o chestie de tehnică pe platoul de filmare. Nu a fost în scenariu chestia aceasta, nu mi-am dat seama că se va ajunge până la asta, dar atunci când s-a întâmplat a fost firesc. La fel, toți au reacționat firesc, părinții mei erau moderni, mi-au acceptat nebunia și curajul, iar eu cred că sunt o norocoasă pentru acest fapt. Acum, cred că au fost niște tabuuri pe care, prea-poate, anume eu le-am spart atunci. Am avut marele noroc că nu am fost confruntată, intervievată sau criticată – a fost ceva natural, acceptat și bine văzut.

Cum l-ai cunoscut pe soțul tău?

E o istorie foarte ciudată, ne-am cunoscut cu aproape 24 de ani în urmă, dar suntem căsătoriți abia de 4 ani. Fiind studentă la Moscova, am avut ocazia să studiez la şcoala de teatru din Maastricht, acolo l-am întâlnit pe fratele său. Pe soț, l-am cunoscut mai târziu, când m-am întors în Olanda în calitate de turist. La început am fost doar prieteni, la un moment dat soarta ne-a unit, apoi ne-a despărțit, fiecare și-a continuat viața, dar până la urmă am rămas împreună, așa a fost să fie.

Dani2

Care sunt calitățile de bază ale unui bărbat, cu ce te-a cucerit?

Îmi plac bărbații înalți, blonzi, cu ochi albaștri, probabil din cauza faptului că am trăit o perioadă de timp în Japonia și am fost înconjurată doar de bărbați scunzi. (râde) Totodată, în copilărie am avut o păpușă cu părul blond și ochi albaștri, era bebelușul meu. E o chestie de subconștiențău. Eu mi-am proiectat viitorul, iar când l-am cunoscut pe soț, la fel, avea bucle, ochi albaștri și aproape 2m înălțime. Un alt detaliu este simțul umorului, noi râdem mult împreună și cred că umorul într-o relație este foarte important. De asemenea, el mă ajută cu toate treburile casei, gătește, face ordine, iar asta contează mult pentru mine la un bărbat.

Daniela

Care crezi că e vârsta potrivită pentru a întemeia o famile?

Nu există vârstă potrivită, aceasta e ceva aparte, individual. Important este să-ți găsești persoana potrivită. Ceea ce nu-mi închipuiam cu 20 de ani în urmă, pentru mine este acum ceva firesc, am făcut un copil la vârsta de 40 de ani și aceasta este ceva absolut normal.

Dani3

Cine este Daniela Mudreac, cum te-ai descrie în câteva cuvinte?

Cosmopolită, poliglotă, o fire creativă și… un pic frustrată pentru că nu activez la moment în teatru, dar cel mai bine e să spună alții despre mine.

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: