Radiază de fericire și încearcă să trăiască fiecare clipă la intensitate maximă. Are și de ce! De mai bine de cinci luni este mămică la puterea a treia. Daniela Chirtoacă se poate mândri cu un băiat și două fetițe fermecătoare, minuni venite pe lume să îi umple viața cu bucurie nemărginită. Despre emoțiile și sentimentele pe care le trăiește alături de cele mai dragi ființe, soția interpretului Aurel Chirtoacă ne-a povestit și nouă.  

14456874_1534632009896152_1499092093_o

Să fii mamă este o binecuvântare

Indiferent de faptul că ai un copil, doi sau trei, „profesia” de mamă este un dar de sus. Bineînțeles că atunci când în casă umblă trei minuni cu zâmbetele până la urechi și fericirea e triplă, dar și responsabilitățile devin mai mari. E mult mai complicat să te împarți la trei, dar nu și imposibil. Totuși, nimic nu se compară cu bucuria de a purta în brațe un pui de om.

1

Uneori, sunt zile care par să nu mai aibă sfârșit

Chiar dacă Laurențiu e mare deja și s-ar părea că: „Ei gata, am scăpat!”, nu este deloc așa. Vine entuziasmat de la școală sau dansuri și vrea să îmi arate ce a învățat nou. Ilinca mai mereu mă ține în suspans. Cu ea trebuie să fiu atentă toată ziua, pentru că întotdeauna „meșterește” câte ceva. Cătălina, în schimb stă tot timpul în brațe. Și asta pentru că vrea să exploreze la maxim tot ce vede în jur, iar ca să îi împac pe toți, le fac pe rând: un ochi la Laur, o vorbă dulce pentru Ilinca și o mângâiere caldă Cătălinei.

2

Nu pot să spun că mă consider o mămică bună sau mai puțin bună

Eu vreau să fiu cea mai bună, dar nu îmi reușește mereu. Zic asta, pentru că nu izbutesc să le acord de fiecare dată suficientă atenție, iar uneori am remușcări din această cauză.

13501957_908579122604954_2902998730130121770_n

Luțu, Roșcățica și Cenușica

Așa îi alint pe copii mei. Fetele se deosebesc în primul rând prin culoarea părului. Ochii sunt albaștri la ambele. Ilinca este o fată cu caracter. Pe Cătălina, însă abia urmează să o descoperim. Dacă ar fi să îi caracterizez într-un cuvânt aș putea spune că Laurențiu e o fire artistică, Ilinca- ambițioasă, iar Cătălina- blândă.

Laurențiu este un frățior de nota 10

El și-a dorit foarte mult o surioară și era pregătit pentru apariția lor pe lume. Nu este deloc gelos pe cele mici. În schimb, atunci când Ilinca merge în camera lui este panică mare. Nu îi place ca cineva să îi umble prin lucruri. Cătălina este mai norocoasă în acest sens. El îi cântă și o drăgostește mereu.

 

Trei copii- trei caractere total diferite

Laurențiu nu a fost foarte poznaș. De fapt, pot spune că este un copil cuminte. S-a întâmplat odată ca să deseneze pe perete, dar foarte puțin. Eu i-am spus că o să îl certe tăticul când vine, dar el unde zice: „De ce o să mă certe dacă eu am desenat atât de frumos?!”. De acest moment ne-am amintit recent, atunci cand Ilinca i-a călcat pe urme, însă ea a făcut o pictură de o frumusețe rară pe tot peretele atât cât ajungea cu mâna. Mezina familiei, în schimb este foarte cumințică. Nu știu ce va face când va prinde la picioare, dar vom trăi și vom vedea.

6

Încerc să îi fac să fie cât mai uniți

Cred că în educația unui copil trebuie depusă, în primul rând multă dragoste, devotament și răbdare. Este nevoie ca relația dintre mamă și copil să fie una mai mult decât specială. Eu, personal încerc să le inspir încredere și, în același timp, le explic că trebuie să fie uniți și la bine și la greu.

7

Ce sfat pot să ofer mămicilor? Să nască cât mai mulți copii!

Atunci când te trezești dimineața și poate nu ai dormit chiar bine sau poate nu ești prea binedispusă, dar copilul tău vine și te sărută pe obraz și îți dorește o zi frumoasă, altul îți strigă că vrea lapte, altul îți zâmbește de te topești, iar cu ochii îți șoptește că ești cea mai scumpă, nu mai ai nevoie de nimic. Atunci pur și simplu ești cel mai norocos om de pe Pământ și nu trebuie decât să te bucuri că ai un rost pe această lume.

img_7378

Pe final, am încercat să aflăm ce surprize mai pregătește familia Chirtoacă.

Ha, ha! Gemeni? Nu, nu sunt pe lista noastră de așteptare.

Foto: Arhivă personală