Odată cu începerea sezonului estival și a perioadei evenimentelor festive, Daniel Racovizza ne prezintă, în exclusivitate, cinci ținute din colecția sa în proces de realizare – „Code Noir”. Intervievat de stilista Ylianna Danko, designerul vine cu câteva sfaturi, sugestii și exemple de ținute de seară & cocktail pentru cititoarele pasionate de modă. Ce tendințe noi aduci cu creațiile tale în materie de vestimentație pentru ocazie specială? Au apărut și noi must have-uri pentru femei și bărbați?

În acest an am optat pentru culori pastelate, sumbre , dar aplicate cu măsură. Bleumarin, negru, cafea cu lapte, maro, cafeniu, gri și alb sunt culorile care le-aș propune pentru tendințele din această vară. Sunt împotriva culorilor pițigăiate și otrăvitoare. Atât femeile, cât și bărbații ar trebui să pună accent pe personalitate. Important e să se simtă bine în hainele pe care le cumpără și să-și aleagă modele și culori care-i avantajează.

Atunci când un cuplu merge la un eveniment, le recomanzi să-și asorteze ținutele? Dacă da, când să ne oprim, ca să nu fie „prea asortat” și, în general, la ce ar trebui să fie atent orice cuplu când își alege hainele pentru o anumită ocazie?

Este firesc ca un cuplu să-și asorteze hainele. Este important ca partenerii să simtă ei înșiși limita asortării, nu altcineva. Dar să fie atenți să nu exagereze, pentru că, în consecință, poate ieși o imagine haioasă. Măsura trebuie respectată din toate punctele de vedere, chiar și când este vorba de coafură, machiaj, alegerea încălțămintei, cât și a vestimentației. Trebuie să existe câteva accente care să-i caracterizeze ca parteneri de viață. Neapărat, ei trebuie să țină cont și de stilul vestimentației, care trebuie să coincidă sută la sută.

Ce recomandări poți să le faci femeilor în materie de machiaj și coafuri?

Recomand femeilor să nu exagereze și să aleagă un machiaj clasic. Ar fi minunat să-și pună în valoare frumusețea naturală, să-și evidențieze atuurile și să opteze pentru variante foarte minimaliste, fără accente tari. La fel, e bine să renunțe și la formele sofisticate de aranjare a părului. Cred că cel mai important este să țină cont de calitatea machiajului și nu neapărat de prețul plătit, căci până la urmă rezultatul final contează.

Ce sugestii ai pentru poșeta potrivită unei rochii de seară și una cocktail?

Din punctul meu de vedere, poșeta trebuie să se asorteze cu bijuteria de la gât sau cu încălțămintea. Nu există o regulă sau mărime prestabilită. Fiecare accesoriu se alege după câteva criterii, cum ar fi tipul și stilul vestimentației, caracterul posesoarei, precum și de lungimea degetelor acesteia.

Cum alegi pantofii sau sandalele pentru rochiile pe care le creezi și ce trebuie să știe fiecare femeie despre încălțămintea purtată la ocazii speciale?

Dacă e să vorbim despre creațiile mele, atunci fiecare clientă primește o consultație gratuită din partea mea, în funcție de modelul ales și caracteristicile fizice ale acesteia. În primul rând, la procurarea pantofilor sau sandalelor, fiecare femeie trebuie să țină cont de confort, într-al doilea rând să aibă grijă ca încălțămintea să se combine cu vestimentația, iar într-al treilea rând, să aleagă un model universal pe care, pe viitor, să-l poată asorta și cu alte haine din garderoba sa.

Cât de actuali sunt, în opinia ta, pantofii crem la bărbați? Și odată aleși, cum îi asortezi corect cu haina?

Urăsc bărbații care fumează țigări slim și beau Martini -+_ cam același lucru e și în cazul celor care poartă pantofi crem. Bărbații adevărați fumează Havana, beau Whisky și poartă pantofi negri la un costum clasic.

Ce bijuterii recomazi pentru rochiile de seară? Care sunt accesoriile ideale pentru bărbați și ce părere ai despre tendința de a purta broșe la un costum clasic?

Le sugerez femeilor să aleagă bijuterii fine, să le excludă pe cele cu forme sofisticate și culori pițigăiate. Cred că ar fi cazul să opteze pentru variante și modele în stil clasic-elegant. Accesoriile ideale pentru bărbați sunt, după mine, pantofii, centura și ceasul. Când e vorba de o ținută clasică, ar fi binevenit să renunțe la lănțișoare, brățări, cercei ș.a. Există alte ocazii și ținute la care le-ar putea purta, dar nu și în acest caz.

În ceea ce privește broșele, până la urmă fiecare se îmbracă așa cum vrea: moda e mai mult o religie decât o dictatură. Dacă cineva se simte bine cu o broșă prinsă de buzunarul sacoului sau încălțat în pantofi crem, nu e nicio problemă. Până la urmă, e important să fie democrație peste tot, dar oricum, ar fi bine să se țină cont de regulile și dress code-ul evenimentului la care se merge.

Distribuie articolul: