Sunteţi o viitoare mireasă, în căutarea rochiei perfecte pentru marele eveniment? Atunci vă invităm la Festivalul IA MANIA 2014, pentru că anume acolo aveţi toate şansele să găsiţi rochia viselor voastre. Cea de-a zecea participantă a concursului tinerilor designeri MÂNDRIA, va prezenta o colecţie de rochii de mireasă şi de ocazie, toate cu elemente etno. Sunteți curioşi cine e creatoarea rochiei de mireasă pe care a purtat-o Lilu, în ziua nunții sale?

Cea mai cunoscută mireasă, care a purtat o rochie creată de Dana Lookovetzki, a fost prezentatoarea TV, Lilu. Deşi nunta lui Lilu şi a lui Călin Roşca, a fost stropită din belşug cu ploaie, toată lumea, inclusiv presa, a apreciat splendida rochie, decorată cu broderii bogate şi cu trenă lungă, a zâmbăreţei mirese. De altfel, Lilu a declarat în nenumărate rânduri că are încredere orbeşte în Dana şi îi poartă creaţiile cu mare plăcere.

Dana Lookovetzki este stilistă și profesoară de design vestimentar la AMTAP. Totuși, creatoarea, cel mai mult, se regăseşte în designul rochiilor de  mireasă.

Dana, însă, nu este ca cizmarul fără cizme și, la propria nuntă s-a dezlănțuit, din plin.În pofida superstiţiilor, Dana şi-a creat singură rochia de mireasă, cele ale domnişoarelor de onoare  şi a mai îmbrăcat şi mirele pe deasupra.

De vreme ce multe dintre rochiile semnate de Dana conţin elemente etno, designerul a hotărât să se înscrie în concursul Festivalului IA MANIA “Mândria”, cu o colecţie de rochii de seară şi de mireasă.  “Stilul etno m-a intrigat dintotdeauna. Am mai folosit elemente etno şi la executarea altor rochii de mireasă. În plus îmi plac rochiile altfel decât cele cu care ne-am obişnuit noi. Mă inspiră tot ce ţine de istorie…basme”, spune Dana.

   

La ”Mândria”, colecţia Danei va fi o adevărată poveste de iarnă, pentru că va folosi, în mare parte, clasicul alb, cu excepţia ornamentelor care vor fi colorate. Vom vedea stofe vaporoase, broderie şi ornamente împrumutate din portul popular, pe care l-a studiat atât răsfoind cărţile vechi din biblioteci, cât şi răscolind prin cufărul bunicii.

Atunci când creează, Dana se simte ca peştele în apă. Mai complicat îi pare găsirea unei denumiri potrivite pentru colecţia sa mândră. Are două variante “Nuntă în Moldova” sau “Hora Sânzienelor”. Vouă care vă place mai mult?

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.

Foto credit: fashionguide.md, Alex Iordache, arhiva personală

Distribuie articolul: