Celebrul interpret Dan Balan a vorbit, în premieră după 10 ani, despre motivele care au stat la baza destrămării celei mai renumite trupe din Moldova, „O-Zone”. Declarațiile au fost făcute în exclusivitate în filmul biografic „Între fenomen şi realitate”, realizat de jurnalista Victoria Cuşnir, informează UNIMEDIA. Deși se considera cea mai de succes trupă din Europa în anul 2004, cei de la „O-Zone” s-au destrămat pe 13 ianuarie 2005. Divergențele au apărut însă încă din vara anului 2003, atunci când managerul trupei a dorit să înregistreze brandul „O-Zone” pe numele său.

„Nu am vrut să vorbesc despre aceasta pentru că pune în umbră proastă pe unii oameni. Noi am avut un pseudo-manager care se ocupa de concerte, a mers și a înregistrat trupa O-Zone pe numele său, chiar dacă nu avea nimic cu această trupă… el a mers și a înregistrat-o. Acest brand îți garanta jumătate din succes. Eu eram locomotiva care conducea vagoanele, ceea ce a început să-i deranjeze atât pe cei doi colegi, cât și pe manager. Eu am creat acest proiect, ce trebuia să fac atunci? Am crescut proiectul de la zero, am depus suflet și investiții. Cei doi colegi s-au aşezat şi au spus: Noi suntem doi şi cu managerul suntem trei, iar tu eşti unu şi cum vrem noi, aşa o să fie”, a spus Dan.

Artistul a mărturisit că și-a iertat foştii colegi, Radu şi Arsenie. „Eu nu mai am pică pe ei, Dumnezeu cu dânşii, i-am iertat demult”. Vezi atașat video, unde în primele 14 minute, Dan Balan dezvăluie secretele din spatele scenei.

În cadrul documentarului, Dan a vorbit și despre costul videoclipurilor sale. Acesta a menționat că unul din cele mai scumpe a fost cel pentru piesa „Johanna” – circa 250 de mii de dolari, pentru că a fost filmat la Hollywood.

Totodată, artistul vorbește cu sinceritate despre creșterea pe care a avut-o în carieră și despre eșecurile pe care le-a suferit de-a lungul anilor. De la primul acordeon și până la discurile de aur, platină și diamante pe care le-a obținut în toată lumea, artistul se mândrește că este din Republica Moldova. Iar asta în pofida comentariilor răutăcioase pe care le vede, din păcate, tot în țara sa natală.

„A cucerit topurile pe piața din Rusia, dar tinde să revină în topurile din Europa. S-a creat singur pe sine, fără ajutorul cuiva. A muncit singur pentru rezultatul pe care l-a înregistrat pe tot parcursul anilor”, se spune în documentar.

„La acest moment sunt împlinit. Dar cum mă văd eu în viitor ca artist sunt pe departe împlinit” , a conchis sursa.

Sursa: UNIMEDIA 

Distribuie articolul: