Pe 2 septembrie, iubitorii de animale din toată lumea vor mărșălui pe străzile orașului în care locuiesc, pentru a cere respectarea drepturilor animalelor. Iată că și Chișinăul se alături inițiativei. Astăzi, la ora 14.00, toți oamenii care țin la patrupezi, se vor întâlni la monumentul lui Ștefan cel Mare. 

„Să spunem NU uciderii animalelor fără adăpost, să spunem NU circurilor de animale, grădinilor zoologice, abatoarelor, NU celor care manifestă cruzime față de animale! Vom fi mai mulți, deci vor crește șansele de punere a presiunii asupra adoptării Legii privind protecția animalelor – lege care interzice folosirea animalelor în circ, impune schimbarea condițiilor în grădina zoologică și închiderea abatoarelor! În aceeași zi, adică astăzi, în jurul lumii va avea loc același mars – la Londra, la New York, Los Angeles, București, Cluj-Napoca”, este îndemnul organizației FIVE – Formațiunea Internațională pentru Veganism și Ecologie.

Participanții care vor avea cele mai colorate și interesante pancarte vor primi în dar pachețele cu vopsea sub formă de praf. Vor împroșca vopsea, ceea ce este vesel, dar va mai purta și un mesaj pentru autorități. Vopseaua, potrivit organizatorilor, va simboliza astăzi sângele care se varsă ca rezultat al inacțiunilor autorităților de pe urma cărora au de suferit animalele.

21151636_1437562649661140_2780455942577629896_n