Viața de familie și îngrijirea copilului a fost, tradițional, sarcina femeilor, însă un număr tot mai mare de tați a început să vadă avantajele concediului paternal și ale dezvoltării unei relații mai apropiate cu copiii la o etapă timpurie. Expoziția „Tații din Moldova și Suedia” are scopul să ilustreze cum tații moldoveni și suedezi percep rolul bărbatului modern. Spuneți-ne cum contribuiți la o societate mai sănătoasă și mai egală și de ce doriți să participați la această expoziție. 

Participă personal sau nominalizează pe cineva cunoscut în perioada 19 februarie – 4 martie 2018!
1. Postează o scurtă motivație și o fotografie recentă cu tine și copiii tăi, utilizînd hashtag-ul #tatiidinmoldova în evenimentul „Tații din Moldova și Suedia” de pe pagina de Facebook a Ambasadei Suediei și a ONU, sau pe Instagram (fotografia trebuie să fie publică și să conțină obligatoriu hashtagul campaniei) sau pe grupul de Odnoklassniki al ONU în Moldova, în albumul foto „Tații din Moldova și Suedia”.
2. Motivația trebuie să includă o descriere a modului în care vă vedeți în rolul de părinte, membru al familiei și om modern și de ce ar trebui să participați la expoziție
3. Fiecare participant poate posta o singură fotografie. Poate fi folosit orice aparat de fotografiat (telefon mobil sau alte echipamente foto).
4. Orice postare făcută mai tirziu de 4 martie 2018 nu va fi acceptată.
5. Organizatorii își rezervă dreptul de a elimina conținutul ofensator, abuziv sau ilegal postat pe canalele menționate mai sus și legate de acest concurs.

Cum vor fi selectați câștigătorii:
– 10 câștigători vor fi selectați în baza motivației pentru participare de către o echipă formată din reprezentanți ai partenerilor proiectului.
– Cîștigătorii trebuie să fie disponibili pentru o sesiune foto, care va avea loc în Moldova în martie 2018.
– Dacă nu vom reuși să contactăm un câștigător, vom selecta un alt câștigător.
– Câștigătorii vor fi anunțați în evenimentul de pe Facebook „Tații din Moldova și Suedia” și pe paginile de Instagram PNUD și grupul Odnoklassniki al ONU Moldova în martie 2018.
– 10 finaliști vor avea parte de o sesiune foto cu un fotograf profesionist, unde se vor face fotografii despre viața cu copiii lor pentru expoziție.
– Câștigătorii vor fi de acord să acorde organizatorilor dreptul de a utiliza fotografiile trimise expediate și cele făcute de către fotograf în comunicarea despre expoziția respectivă atât în Chișinău, dar și în alte locații din Moldova.
– Fotografiile vor fi expuse în cadrul expoziției „Tații din Moldova și Suedia”, împreună cu fotografiile realizate de fotograful suedez Johan Bävman, la MallDova în aprilie 2018, iar alte locații din Moldova vor fi stabilite ulterior.
– Toți participanții vor fi invitați la deschiderea oficială a expoziției, data urmează a fi stabilită.

Expoziția va explora cum tații din Moldova și Suedia percep rolul de bărbat modern, în contrast cu stereotipul rolului parental tradițional. Expoziția va ilustra 10 fotografii ale taților moldoveni și 25 de fotografii ale taților suedezi, realizate de fotograful suedez, Johan Bävman, iar conceptul acestui proiect a fost elaborat în cooperare cu Institutul Suedez. 

Sursa: facebook.com/events