Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a creat un sondaj prin care vrea să afle opinia elevilor, părinților și profesorilor cu privire la uniformele școlare. Chestionarul, care poate fi îndeplinit atât online cât și pe suport de hârtie în toate școlile din țară, va putea fi completat până pe 2 mai.

Chestionarul conține șapte întrebări despre statutul respondentului (fie că e elev, părinte sau pedagog), vârsta (pot răspunde inclusiv copiii de clasa 1), raionul/municipiul în care respondentul locuiește și întrebări specifice despre uniformă.

Potrivit reprezenanților ministerului, părerea fiecăruia va fi luată în calcul, iar cei care nu vor putea îndeplini chestionarul online o vor putea face la școală, pe suport de hârtie.

Amintim că la începutul lunii aprilie, intenția de a introduce uniforme în toate școlile țării a fost enunțată de PD. Partidul se bazează pe un sondaj realizat de IMAS la comanda formațiunii, care arată că uniformele şcolare vor reduce diferenţele sociale dintre elevi, dar şi vor contribui la menţinerea ordinii şi disciplinei în şcoli. Pe de altă parte, peste 30% dintre elevi cred că uniforma le va știrbi din personalitate și îi va împiedica să se exprime.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: