Deja de două săptămâni, în familia Mârzenco, din Orhei, s-a instaurat fericirea deplină. În preajma sărbătorilor pascale, mămica a adus pe lume patru copii: trei băieți și o fetiță, chiar dacă ultrasonografiile îi arătau, de câteva ori, că va naște doar 3 copii. Potrivit Pro TV, cvadrupleții s-au născut perfect sănătoși, fiecare dintre ei având o greutate foarte bună: de la 1,5 la 2,1 kg. Ieri, micuții au fost externați de la IMSP Centrul Mamei și Copilului și vor întâmpina Paștele acasă!

 

Institutul Mamei și Copilului a pus la dispoziția familiei un microbus pentru transportarea bebelușilor acasă. Nichita, Maria, Stas și Valeriu vor sărbători primul Paște din viața lor acasă, în apartamentul familiei din Orhei.

„Sunt cea mai fericită”, spune mămica cvadrupleților, care, de două săptămâni încoace, a devenit automat mama a 5 copii. În familia cuplului mai este educat și un băiețel mai mare, care a sosit la maternitate cu baloane în mâini, pentru micuții frățiori.

Pentru că are 3 feciori care seamănă foarte bine între ei și o fetiță, mama cvadrupleților recunoaște că îi identifică destul de greu pe băieți. „După față, îi recunosc. Când eram la maternitate, îi recunoșteam. Dacă le vom schimba hainele, aș putea să le încurc numele”, spune mămica.

foto: captură video Pro TV

foto: captură video Pro TV

Bunica celor patru bebeluși, însă, a găsit o metodă perfectă pentru a-i deosebi pe tripleți. Va lega mici panglici la mâinile băieților, pentru a scrie pe fiecare din ele numele micuților. „Sunt o comoară a familiei, pe care nu toți o au. Unuia îi voi scrie Valeriu, altuia – Nichita, altuia – Stas”, până când îi vom recunoaște!”, spune bunica. Ea, la rândul său, a adus pe lume patru copii și se bucură, actualmente, de tocmai 10 nepoți.

Părinții celor patru bebeluși recunosc că își vor ține nou-născuții deocamdată într-un singur pătuț, pentru circa două săptămâni, după care, le vor mări suprafața disponibilă doar lor. S-ar putea, însă, ca micuții să doarmă pe același pat cu al părinților lor, întrucât alte odăi nu există în casa familiei. „Îi vom culca cu noi, dar ei vor ocupa tot patul. Noi vom dormi lângă ei”, spun părinții, în reportajul Pro TV.

Familia recunoaște că are rezerve de scutece și mâncare pentru bebeluși pentru două săptămâni, întrucât le-a primit de la Institutul Mamei și Copilului. Mama copiilor nu lucrează, în timp ce tatăl pleacă la munci ocazionale în străinătate.

Directorul instituției medicale declara, la un workshop recent: „Cvadrupleții s-au născut pe cale naturală: tripleți și o fetiță în placentă separată – un fenomen extrem de rar. Vreau să vă amintesc că nașterea unui copil nu este o problemă, ci o șansă de a rezolva toate problemele și a începe totul de la capăt.”

Distribuie articolul: